Scandal la Spitalul Nr. 1 între angajaţi şi rudele unor pacienţi

0
57

Doi copii, în vârstă de 2, respectiv 7 ani, s-au ales cu arsuri grave pe jumătate din suprafaţa corpului, după ce o sobă din locuinţa lor, din oraşul Băileşti, a explodat. Părinţii lor au intrat în foc să-i salveze, astfel că şi ei au fost răniţi, fiind transportaţi, sâmbătă seara, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Rudele victimelor, care au ajuns şi ele la spitalul din Craiova, s-au luat la ceartă şi s-au îmbrâncit cu angajaţii unităţii medicale, susţinând că pacienţii nu sunt trataţi corespunzător, astfel că în zonă au ajuns echipaje de poliţişti pentru asigurarea ordinii.

Sică Radu, de 23 de ani şi soţia sa, Lidia, de 26 de ani, împreună cu cei doi copii ai lor, de 2, respectiv 7 ani, toţi din Băileşti, au ajuns sâmbătă seara la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu multiple arsuri pe faţă şi pe corp. Din câte au povestit rudele lor, aceştia au fost răniţi după ce soba dintr-o cameră a locuinţei a explodat. Sică Radu a aprins focul, folosind o sticlă cu motorină, iar copiii au văzut ce a făcut tatăl lor. Cum a ieşit bărbatul din cameră, minorii, rămaşi nesupravegheaţi, au luat sticla cu motorină şi au aruncat în sobă, fiind cuprinşi de flăcări. Părinţii lor au auzit strigătele şi au intrat în casă, în timp ce încercau să-i salveze pe copii alegându-se şi ei cu răni destul de grave. Rudele i-au dus iniţial la spitalul din Băileşti, de unde au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Medicii de aici le-au acordat celor patru victime îngrijirile necesare, însă au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale celor doi copii, lucru ce le-a făcut pe rudele acestora, care veniseră în număr mare, să pornească un adevărat circ în curtea unităţii medicale. După ce şi-au pus “poalele-n cap”, au ţipat, oamenii s-au îmbrâncit cu angajaţii spitalului, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a aplana conflictul. “Scandalul nu a degenerat în violenţe, la faţa locului a fost trimisă o echipă de siguranţă publică de la Secţia 2 Poliţie Craiova. Având în vedere numărul mare al persoanelor strânse în curtea spitalului, poliţiştii au rămas în zonă pentru asigurarea liniştii publice”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Dat fiind faptul că starea minorilor era extrem de gravă, medicii au luat decizia de a-i trimite la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. “În jurul orei 21.00 noi am fost solicitaţi de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova să transportăm la Bucureşti doi minori ce prezentau arsuri de gradul II şi III pe faţă, scalp, mâini şi torace. A fost trimisă o autospecială de transport  personal şi victime multiple, care i-a preluat pe cei doi copii şi i-a dus în Capitală”, ne-a declarat plt. Cristian Dumitrică, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.

Părinţii minorilor au rămas internaţi la spitalul din Craiova, bărbatul fiind în stare mai gravă, cu arsuri de gradul II pe cap şi pe mâini, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), în timp ce femeia, care are leziuni aproape similare, este la Secţia de Chirurgie Plastică.