Ce aduce Moş Crăciun pentru craioveni

3
53

Pe lângă un oraş luminat “mai frumos decât Viena”, după aprecierea primarului Antonie Solomon, craiovenii vor fi avea parte de daruri muzicale. Edilul-şef a anunţat că le pregăteşte craiovenilor un concert de sărbători la care intrarea va fi liberă.

Gabriel Cotabilă

Chiar în ziua de Crăciun, craiovenii sunt invitaţi să-şi încununeze plimbarea de seară cu un concert de sărbători. Primarul Antonie Solomon a anunţat că toţi cei care doresc să se bucure de această zi specială sunt aşteptaţi la o întâlnire muzicală care îşi propune să creeze atmosfera caldă a Crăciunului. “Vreau să-i invit, încă de pe acum, pe toţi craiovenii care iubesc muzica şi doresc să se bucure de ziua specială a Crăciunului la un concert excepţional pe care l-am pregătit special pentru această ocazie. Vor fi nume mari ale scenei muzicale care, cu talentul pe care îl au, îi vor face să trăiască o adevărată seară de sărbătoare”, a avansat deja invitaţia primarul Antonie Solomon. Concertul va fi găzduit în sala de spectacole a Teatrului Liric “Elena Teodorini” şi îi va aduce în faţa craiovenilor pe soliştii Constantin Enceanu, Grupul “Orlat” din Sibiu, Gabriel Cotabilă, Monica Anghel şi Marcel Pavel.

Marcel Pavel

Solomon s-a împăcat cu Marcel Pavel

Edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat că l-a iertat pe Marcel Pavel pentru gafa pe care a făcut-o la intonarea Imnului naţional, înaintea meciului România-Franţa, din luna septembrie. “Nu am fost niciodată certat cu Marcel Pavel. Am vorbit chiar cu el şi mi-a explicat că nu a vrut să facă atunci ce a făcut, că a fost o greşeală cu Imnul. A spus că era un eveniment foarte important, iar el s-a emoţionat şi a trunchiat textul”, a povestit edilul. Deşi erau prieteni, imediat după gafa făcută la inagurarea stadionului “Naţional Arena”, primarul a spus că Marcel Pavel nu va mai fi invitat la manifestările din Bănie. “Pentru ce a făcut nu o să îl mai chem la Zilele Craiovei. Nu se poate aşa ceva, e blasfemie, să schimbi versurile dintr-un imn pe care îl ştie toată ţara, sau ar trebui să îl ştie orice român”, a declarat, la momentul respectiv, primarul Antonie Solomon.

Monica Anghel

Intrarea va fi liberă

Autorităţile susţin că acest concert, fiind organizat sunt formă de dar muzical, va fi oferit gratuit craiovenilor. Edilii au primis că nu se vor percepe bilete pentru accesul în sală, astfel încât şi cei cu posuibilităţi materiale modeste să poată ocupa un loc la spectacol. “Vom vedea cum ne vom organiza, dar, în orice caz, intrarea trebuie să fie liberă pentru că vreau ca toţi craiovenii, şi cei mai bogaţi, dar şi cei mai modeşti să apuce să se bucure şi ei de câteva clipe de lumină şi căldură în seara de Crăciun”, a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a mai spus că Primăria Craiova îşi permite să nu pună bilete pentru concert întrucât recitalurile artiştilor vor fi plătite cu bani proveniţi din sponsorizări, fără să se cheltuiască vreun leu din bugetul local. Fiind o instituţie de cultură aflată în subordinea Primăriei, Teatrul Liric “Elena Teodorini” va pune la dispoziţie gratuit sala.

 

3 COMENTARII

  1. …primarul se umfla in pene ca are orasul un iluminat artistic de sarbatori mai ceva ca-n Viena!Dar in Viena,dimineata cand circulatia este in toi ,se sting luminile pe strada Caracal sau pe bulevardul 1 Mai,riscand sa nu observi pietonii ce traverseaza ,pe treceri ce nu sunt iluminate si care nu au vazut vopseaua alba de luni si luni ?! Chiar nu se pot stinge luminile dupa ce se lumineaza,protejand astfel amaratii de platitori de taxe si impozite ?…

  2. M-am saturat de acest laudăros tupeist!
    Pentru 99,9999% dintre craiovenii care nu au trecut graniţa, aceste laude fără acoperire pot fi crezute.
    Cum să compari Viena cu Craiova!
    Îl invit la Viena sa facem comparatie. Dacă Craiova este un oraş luminat “mai frumos decât Viena”, platesc eu deplasarea! Invers s-o plătească lăudărosul!

Comments are closed.