Astăzi se deschide… Forumul Carierei, prima ediţie

0
76

universitate (1)Universitatea din Craiova organizează timp de două zile, astăzi şi mâine, Forumul Carierei, eveniment care se adresează atât elevilor şi studenţilor, cât şi instituţiilor cu rol în educaţie şi formare profesională, angajatorilor, agenţiilor de plasare a forţei de muncă. Universitatea din Craiova ţinteşte rolul unui angajator de succes în Oltenia.  La eveniment vor fi prezente peste 50 de firme, de la multinaţionale până la IMM-uri, dar şi instituţii şi autorităţi de management locale şi regionale. Ford; CEZ; BRD; BCR; Electroputere Craiova sunt doar câteva companii care vor intra în dialog cu studenţii şi îşi vor prezenta oferta.

          “Va fi şi o premieră pentru Universitatea din Craiova, Forumul Carierei. O să vedeţi angajatori, zeci de firme de top la Universitatea din Craiova, o să vedeţi oficialităţi locale şi regionale. Încercăm să aducem primarii din cele cinci reşedinţe de judeţ, dar şi preşedinţii consiliilor judeţene din cele cinci judeţe ale Olteniei, pentru că Universitatea din Craiova va trebui să–şi regăsească identitatea, să devină polul de dezvoltare al acestei regiuni, şi apoi ne vom gândi la partea naţională şi internaţională. Evenimentul va contribui la conturarea mai precisă a orizontului de aşteptare al publicului ţintă, la corelarea acestor aşteptări, la crearea unor sinergii şi la valorificarea eficientă a potenţialului tinerei generaţii. În egală măsură, evenimentul va defini mai nuanţat şi va cartografia mai pregnant identitatea tuturor categoriilor de participanţi şi a macro-comunităţii din regiunea SV Oltenia. Feedback-ul obţinut va servi la susţinerea carierei viitorilor studenţi, studenţilor şi absolvenţilor…”, a subiniat prof.univ.dr Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova. Tematica abordată include consilierea şi orientarea în carieră; educaţia antreprenorială; dezvoltarea personală; educaţia financiară; educaţia şi piaţa muncii; managementul carierei; cercetare, dezvoltare, inovare şi carieră, etc.

„Ne dorim foarte mult să implicăm studenţii..”

        Obiectivele manifestării Forumul Carierei 2016 – FoCar sunt: formarea unor reflexe de orientare în carieră pentru elevi şi studenţi; crearea motivaţiei pentru învăţarea pe toată durata vieţii; construirea interfeţei şi dezvoltarea dialogului între elevi, studenţi şi potenţiali angajatori; crearea şi dezvoltarea unor mecanisme suport pentru evoluţia în carieră; intensificarea colaborării între Universitatea din Craiova şi mediul socio-economic în vederea asigurării unor parcursuri individualizate de formare şi inserţie profesională şi nu în ultimul rând, consolidarea şi extinderea parteneriatelor strategice şi operaţionale între Universitatea din Craiova şi mediul socio-economic. „Noi încercăm să oferim agenţilor economici, partenerilor noştri, soluţii bazate nu numai pe ceea ce avem noi şi ne pricepem noi, ci şi pe ceea ce pot să ne ofere ei, în afară de noi şi de ei, ne dorim foarte tare ca în proces să îi implicăm pe studenţi, ca ei să afle cum facem, iar după ce vor fi angajaţi să se poată întoarce cu încredere la noi şi pentru aş putea dezvolta proiectul…”, a precizat prof.univ.dr. ing Leonard Mănescu, directorul general INCESA.

„La aceeaşi masă avem cererea şi oferta de pe piaţa muncii”

                Rectorul Universităţii a menţionat prezenţa organizaţiilor studenţeşti şi importanţa acestora,  Forumul Carierei fiind realizat în parteneriat cu mai multe ONG-uri studenţeşti, care au aplicat şi în diverse proiecte derulate de Consiliul Judeţean Dolj. Reprezentatul administraţiei judeţene, Cosmin Vasile, prezent ieri,  la conferinţa de presă  a subliniat că şi în acest parteneriat, Consiliul Judeţean Dolj este parte, fiind o bucurie şi o mare onoare de a fi angrenaţi în acest eveniment. „La aceeaşi masă vom avea oferta de pe piaţa muncii, dar şi cererea de piaţa muncii. Forumul Carierei este necesar pentru că din păcate suntem într-o regiune care suferă încă de nevoia de locuri de muncă. Consiliul Judeţean prin ceea ce face a sprjinit crearea de locuri de muncă. Are în administrare două parcuri industriale. În primul sunt 1600 de angajaţi. Cel de-al doilea, High Tech Park are ca obiectiv crearea a cel puţin 600 de noi locuri de muncă şi sperăm ca pe viitor să sprijinim noi proiecte care crează locuri de muncă”, a subliniat Cosmin Vasile, vicepreşedintele CJ Dolj.

Programul manifestării

12 Octombrie :

Orele: 10.00 – 11.00 – Ceremonia de deschidere – Sala Albastră

Orele: 14.00 – 19.00 – Prezentări ale firmelor (prezentare ppt:max.10 min.) – Sala Albastră, 444, 445

– Ateliere ale carierei – Săli facultăţi, INCESA

– Standuri prezentare firme – Hol Central, Hol Sala Albastră

13 Octombrie :

Orele: 9.00 – 19.00 – Ateliere ale carierei – Săli facultăţi, INCESA

Orele 10.00 – 16.00 – Standuri prezentare firme – Hol Central, Hol Sala Albastră.