Şapte şcoli europene, în Dolj

0
496

Ministerul Educaţiei  Naţionale, prin Direcţia Generală „Învăţământ Preuniversitar”(DGIP), a continuat,  şi în 2016/2017, competiţia pentru obţinerea ceritificatului de Şcoală Europeană. Din judeţul Dolj sunt câştigătoare şapte de unităţi de învăţământ.  

scoalaAflată la cea de-a XIV –a ediţie, iniţiativa MEN  s-a bucurat de recunoaştere, din partea instituţiilor europene. În 2014, participarea s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Parlamentului European, doi ani mai târziu, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Premiilor de Excelenţă a Institutului European din Români (IER), pentru promovarea spiritului şi valorilor europene având loc mai multe acţiuni. „Ediţia din 2017, a avut o încărcătură aparte, marcând  împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educaţiei şi a formării profesionale, fiind vorba şi de când unităţile de învăţământ din ţara noastră  participă aceste proiecte (zece ani de când România a aderat la Uniunea Eruropeană, , 60 de ani care au trecut de la semnarea Tratatului de la Roma, prin care fost constituită  Comunitatea Ecoconomică Internaţională – EEC) . La cele 13 ediţiii anterioare, au participat 1.672 de unităţăi şcolare din toată ţara  ”, a precizat prof .  Ani Drăghici, care coordonează implementarea funcţiilor oficiale, din partea ISJ Dolj, pe posturile care au mai mult sau mai puţin de spus.  Aceasta a mai menţionat: „Competiţia este adresată tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar, care au fost şi sunt implicate în educaţie şi formare profesională, 654 privind certificate de absolvire a cursurilor . Odată obţinut , CertificatulŞcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze, din nou, pentru a reconfirma titlul obţinut ”.

Şi în anii anteriori am avut unităţi „europene”

În acest an au obţinut acest titlu şapte unităţi de învăţământ preuniversitar:  Liceul „Traian Vuia” , Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, Colegiul Naţional Economic „Gh. Chiţu”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Colegiul „Ştefan Odobleja”, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară , toate din Craiova. În anii anteriori, titlul a fost obţinut de mai multe unităţi şcolare, inclusiv din mediul rural ( Şcoala Gimnazială din Podari – 2008, Şcoala Gimnazială din satul Sălcuţa, com. Calopăr – 2009, Şcoala Gimnazială din Ghindeni – 2012). Competiţia respectivă constă în evaluarea calităţii şi coerenţei manageriatului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi în în ceea ce priveşte impactul pe care îl au activităţile derulate pe fonduri europene, în cadrul şcolilor