Şoferul care a vrut să mituiască trei poliţişti cu 5000 de lei trimis în judecată în stare de arest preventiv

0
120

Şoferul de 31 de ani din Craiova care a încercat să mituiască trei poliţişti craioveni cu 5.000 de lei pentru a scăpa de dosar penal a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Luni, 10 august a.c., odată cu înregistrarea cauzei pe rolul Tribunalului Dolj, instanţa decis să-l menţină pe inculpat după gratii. Primul termen al procesului va fi pe 7 septembrie a.c.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, iar luni, 10 august a.c., judecătorii au menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Tărţăleanu Cristian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare . Pronunţată în camera de consiliu de la 10 august 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, duminică, 26 iulie a.c., seara, doi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova au oprit pentru control, în cartierul Rovine,  un autoturism BMW condus de Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, care emana miros de alcool. Craioveanul a fost condus la Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat. Împreună cu agentul de la Rutieră care îl testase, poliţiştii l-au dus pe Ţărţăleanu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe drum către spital, dar şi ulterior, pe parcursul întocmirii actelor de cercetare, şoferul le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. Poliţiştii l-au refuzat, au anunţat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj care au preluat cercetările. Ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, Cristian Ţărţăleanu fiind prins la sediul Poliţiei, imediat după ce a oferit suma de 5.000 lei, rugându-i pe agenţii de poliţie să nu înregistreze dosarul penal întocmit pe numele său. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 27 iulie a.c., a fost prezentat instanţie de judecată care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 7 septembrie a.c.