Tânărul din Poiana Mare acuzat de tentativă de omor rămâne după gratii

0
126

Tânărul de 21 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, arestat preventiv în luna mai pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor a fost trimis în judecată. Luni, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au menţinut după gratii. Autorul, băut, a băgat în spital un alt tânăr din localitate, după ce l-a lovit cu un par în cap de mai multe ori.

Judecătorii Tribunalului Dolj au menţinut, luni, 10 august a.c., măsura arestării preventive faţă de Adrian Ionel Deică, de 21 de ani, din comuna Poiana Mare: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Deică Adrian Ionel, măsură dispusă prin Încheierea nr 136 din data de 19.05.2015 pronunţata de Tribunalul Dolj in dosarul nr. 6556/63/2015. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu de la 10 august 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Hotărârea a fost luată în cadrul procesului în care tânărul este judecat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, acesta fiind trimis în judecată luna trecută, pe 8 iulie a.c..

Reamintim că poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi despre o altercaţie petrecută în noaptea de duminică spre luni (17/18 mai a.c.), în comuna Poiana Mare, în urma căreia un tânăr a ajuns la spital în stare gravă. Din cercetările efectuate, anchetatorii au stabilit că, puţin după ora 23.00, Adrian Ionel Deică, de 21 de ani din Poiana Mare, după ce consumase din plin băuturi alcoolice, a ieşit pe stradă, s-a întâlnit cu Adrian Ionel Marcu, de 22 de ani şi, în urma unui conflict spontan, l-a lovit de mai multe ori pe cel din urmă cu o bucată de lemn în cap. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a primit îngrijiri medicale şi a rămas internată, medicii legişti stabilind că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie şi are nevoie, pentru vindecare, de 85 – 95 de zile de îngrijri medicale. În aceste condiţii Deică a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 24 de ore în cursul zilei de 18 mai, iar o zi mai târziu a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor, propunere admisă de judecătorii Tribunalului Dolj. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 7 septembrie a.c.