Ateliere de arheologie pentru copiii pasionaţi de istorie

0
2567

afis IstorieEşti pasionat de istorie? Visezi că eşti un mic arheolog, dar nu ai „instrumentele” necesare să descoperi şi să cercetezi un sit arheologic? Atunci vino la atelierele de arheologie din cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Craiova să înveţi, într-o manieră ludică, tehnici de cercetare arheologică pentru a „descoperi comori”! Este invitaţia lansată de reprezentanţii instituţiei tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani, care pot participa la aceste activităţi în perioada 3-31 august. La final, ei vor deveni arheologi onorifici ai Muzeului Olteniei!

Muzeul Olteniei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, iniţiază, în premieră, la Secţia de Istorie-Arheologie, proiectul cultural-educativ „Prietenii Istoriei”, în cadrul căruia se vor derula ateliere creative ce vor iniţia copiii cu vârsta cuprinsă între 4-14 ani în tainele istoriei şi arheologiei.

Primul modul se va desfăşura în perioada 3-31 august, în fiecare zi de miercuri, între orele 9.30-11.00, şi va avea ca tematică principală arheologia, micuţii urmând a se familiariza cu tehnicile ce aduc la viaţă obiectele şi comorile civilizaţiilor din trecut. Alături de specialiştii Secţiei de Istorie-Arheologie, cei mici vor învăţa să identifice un sit arheologic, să traseze o secţiune arheologică, să folosească instrumentele specifice unui şantier arheologic (şpaclu, ruletă, perie, busolă), să cureţe şi să clasifice obiectele descoperite, să deseneze şi să reconstituie un vas ceramic.arheologie 1

„Completarea unor trasee tematice expoziţionale cu materiale vizuale din expunere este de natură a oferi o imagine de ansamblu, utilă celor mici pentru înţelegerea fenomenelor istorice şi arheologice, printr-un limbaj adaptat vârstei lor. La finalul atelierelor copiii vor deveni arheologici onorifici ai Muzeului Olteniei”, precizează reprezentanţii instituţiei într-un comunicat de presă.

Înscrierile au început de ieri şi se fac la numărul de telefon 0251.41.77.56 sau la sediul Secţiei Istorie-Arheologie (strada „Madona Dudu” nr. 14), zilnic, între orele 9.00 şi 16.00. Înscrierea participanţilor este posibilă în limita locurilor disponibile – maximum două grupe a câte 20 de copii fiecare. arheologie 3