Mulţi craiovenii merg să facă Paştele la bulgari

0
233

Craiovenii care s-au decis că nu vor petrece acasă sărbătorile de Paşte dau fuga, în aceste zile, la agenţiile de turism. Herculane, Călimăneşti, Căciulata şi Băile Felix sunt preferate de pensionari, dar ofertele s-au epuizat deja. Oricât ar fi de tentant să petreci Paştele în Delta Dunării, nici aceste oferte nu se mai găsesc. Litoralul bulgăresc şi Bucovina rămân, totuşi, primele opţiuni în preferinţele craiovenilor.

Craiovenii sunt interesaţi de Bulgaria îndeosebi. Cele mai multe cereri pe extern sunt pentru litoralul bulgăresc, la Nisipurile de Aur şi Sunny Beach. „Avem şi oferte foarte bune pentru aceste destinaţii care se pliază pe o vacanţă scurtă, de trei sau patru zile, pe care fiecare o caută în această perioadă. Ofertele cu reduceri deja s-au epuizat la noi şi acum avem doar ofertele standard. Sunt căutate şi acestea, de exemplu astăzi am avut patru solicitări pe care le-am şi onorat”, ne-a precizat Oana Baciu, agent de turism la agenţia Star Tours, care se găseşte pe strada Unirii, lângă restaurantul Periniţa.

Operatorii de turism spun că ofertele lor s-au epuizat deoarece au venit cu nişte preţuri foarte bune. O ofertă la staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur, transport asigurat cu autocarul, a fost de 159 de euro pentru două persoane. „Plecarea se asigură din Craiova, iar clienţii noştri beneficiază de ghid asigurat din partea agenţiei. Sunt nişte detalii pe care noi le-am inclus în ofertă şi care au contat”, a precizat Oana Baciu.

Pentru că este perioada sărbătorilor pascale, sunt şi craioveni care vor ajungă în Țara Sfântă, ofertele pentru Israel pornind de la preţul de 550 de euro, în funcţie numărul de zile. Tot pe extern, respectiva agenţie avea şi oferte spre destinaţii mai exotice, pentru cei care îşi permit preţul fiind de 700 de euro.

Litoralul bulgăresc este în top

Pe strada „Kogălniceanu” se află agenţia de turism „Sky Limit”. Craiovenii care trec pragul acesteia aleg să meargă mai mult în Bulgaria şi Grecia. Litoralul bulgăresc este în top şi de această dată. Staţiunile Nisipurile de Aur şi Sunny Beach sunt preferatele celor care şi-au propus să-şi petreacă Paştele în afara ţării. Ca preţ, şi aici ofertele pornesc de la 150 de euro, pentru două persoane, în staţiunile din Bulgaria, în această sumă fiind inclus şi transportul cu autocarul. Grecia este puţin în scădere faţă de Bulgaria totuşi, iar operatorii de turism pun acest fapt pe seama distanţei pe care trebuie să o parcurgă într-un interval scurt şi atunci craiovenii preferă să meargă mai aproape, pe litoralul bulgăresc. Ofertele pentru Grecia pornesc de la 200 de euro, pentru două persoane, pe o perioadă de patru nopţi.

În ţară sunt preferate Vatra Dornei, dar şi Sinaia şi Predeal.

Delta Dunării, o ofertă epuizată deja

Pensionarii care se pregătesc să-şi petreacă sărbătorile de Paşte într-alt loc decât acasă preferă staţiunile cu apă termală, cum sunt Herculane, Călimăneşti, Căciulata şi Băile Felix. Aceste destinaţii însă erau ieri deja epuizate la agenţia de turism „Marshal Turism”, pe care o găsiţi în centrul vechi, vizavi de bibliotecă. „Familiile cu copii aleg să plece pe litoralul bulgăresc, unde avem nişte oferte foarte avantajoase pentru Nisipurile de Aur, unde o cazare pentru trei zile, all inclusive, prin agenţia noastră, are preţul de 80 de euro pentru o persoană. Se merge şi în ţară, în Maramureş şi Bucovina, unde avem pachete foarte interesante, cu demipensiune, o cină specială de Paşte şi o lecţie de încondeiat ouă de Paşte. Preţurile încep de la 500 de lei de persoană”, a menţionat Irina Tănăsescu, agent de turism la agenţia Marshal Turism din Craiova.

O altă destinaţie pe care o oferă agenţia în ţară şi care s-a epuizat deja este Delta Dunării. O pensiune completă este oferită de agenţie la preţul de 1.500 de lei pentru o persoană.