Biciclist băut accidentat în centrul Craiovei

0
114

Un biciclist de 56 de ani, din Craiova, a fost accidentat, ieri, în zona centrală a Craiovei, lângă sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, după ce s-a ciocnit de un Logan al Firmei de Pază şi Protecţie „Ardia”. În urma cercetărilor s-a stabilit că vina producerii accidentului îi aparţine biciclistului, care era băut şi s-a dezechilibrat.

Evenimentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.00, la intersecţia străzilor „Ion Maiorescu” şi „Matei Basarab”, de lângă sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova, a reieşit că biciclistul, Nelu Mladin, de 56 de ani, din Craiova, în timp ce circula pe strada „Ion Maiorescu”, dinspre Colegiul Naţional „Carol I” către ISJ Dolj, ajuns la intersecţie şi-a pierdut echilibrul şi a căzut, ciocnindu-se de un autoturism Dacia Logan, al firmei de paza şi Protecţie „Ardia”, condus de Adrian Toma, de 29 de ani, din Craiova.

Biciclistul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Aici a primit îngrijiri şi a fost supus investigaţiilor de specialitate, constatându-se că nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în primejdie. După ce au finalizat cercetarea la faţa locului, poliţiştii de la Rutieră au ajuns şi ei la spital, l-au testat pe biciclist cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce la conducătorul auto rezultatul a fost negativ.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.