Ajunge a doua oară în State / Craiovean reţinut în vederea extrădării, pentru fraude cu cărţi de credit în SUA

0
152

Un craiovean de 30 de ani a fost prins de poliţişti şi introdus în arest, urmând să fie extrădat în SUA. Autorităţile din Nevada au emis pe numele său un mandat de arestare pentru fraude cu cărţi de credit şi furt agravat de identitate. Craioveanul a mai fost extrădat, tot în SUA şi tot pentru fapte similare, în decembrie 2011 şi se pare că revenise acasă de câteva luni. Acum va fi trimis înapoi.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în urma activităţilor specifice desfăşurate l-au prins şi încarcerat în arestul IPJ Dolj pe Andrei Bolovan, de 30 de ani, din Craiova. Pe numele acestuia Tribunalul Districtual al SUA, din Districtul Nevada, emisese un mandat de arestare în vederea extrădării pentru săvârşirea pe teritoriul SUA a infracţiunilor de fraudă cu cărţi de credit şi furt agravat de identitate, fapte comise în perioada 2005-2011. Craioveanul a contestat în instanţă solicitarea de extrădare, însă n-a avut succes, pe 27 decembrie 2013 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingându-i recursul. Bolovan va rămâne în arestul IPJ Dolj până la îndeplinirea formalităţilor necesare extrădării.

El a mai ajuns în arestul IPJ Dolj şi în noiembrie 2011, tot în baza unui mandat internaţional emis pe numele său de autorităţile din SUA. La momentul respectiv, şase craioveni erau solicitaţi de americani, fiind suspectaţi de comiterea unor fraude informatice în dauna unor cetăţeni americani, în perioada 2005-2007. Printre infracţiunile reţinute în sarcina craiovenilor, conform legislaţiei SUA, erau conspiraţie la fraudă bancară, conspiraţie la fraudă prin intermediul unor dispozitive electronice, acces neautorizat într-un computer protejat şi furt de identitate cu circumstanţe agravante. În baza mandatelor de urmărire primite, poliţiştii i-au reţinut atunci pe Mihai Cristian Dumitru (26 de ani), Dragoş Nicolae Drăghici (27 de ani), Dumitru Ciprian Tudor (30 de ani), Ştefan Sorin Ilinca (24 de ani), Andrei Bolovan (27 de ani, la momentul respectiv) şi Bogdan Boceanu (28 de ani), din Craiova. Cu toţii au ajuns în faţa instanţelor din SUA.