Ferfelea şi Curelea, trimişi la echipa a doua

0
338

Foştii „studenţi” au refuzat micşorarea contractelor şi n-au prins lotul de Antalya

Surpriză de proporţii la CS Universitatea Craiova: Ferfelea şi Curelea nu au fost incluşi în lotul pentru primul cantonament din Antalya, fiind trimişi să se pregătească la echipa satelit, din Liga a IV-a. Măsura a fost luată după ce foştii jucători ai Sportului au refuzat micşorarea salariilor. Curelea câştigă 10.000 de euro lunar, iar Ferfelea 8.000 de euro.

„Am fost înştiinţaţi că trebuie să ne pregătim cu echipa a doua, după ce nu am acceptat micşorarea contractelor. La Craiova nu este totul perfect cum pare din exterior. De fapt, este singura echipă care la fiecare 6 luni reduce contractele jucătorilor. E adevărat că eu trebuie să repet o analiză de la vizita medicală, iar Costin a fost accidentat, dar suntem apţi pentru pregătire. Adevăratul motiv pentru care nu plecăm în cantonament este că nu am acceptat micşorarea contractelor. Asta deşi sunt jucători care au venit recent la echipă şi au salarii mai mari, dar nu au primit aceeaşi propunere. Dacă nu mai suntem doriţi la Craiova să ni se spună, dar nu cred că asta este problema, fiindcă au fost oferte pentru noi şi nu au fost acceptate. Am venit la această echipă într-un moment foarte greu, când era pe locul 9 în Liga a II-a. Acum un an am forţat şi revenirea pe teren să ajute echipa, după ce făcusem meningită, iar acum mi se propune un salariu mai mic ca în Liga a II-a, nu mi se pare corect” a declarat Ferfelea. Viorel Ferfelea (29 de ani) şi Costin Curelea (30 de ani) mai au un an şi jumătate de contract cu CS Universitatea Craiova.

Un alt jucător cu probleme este Ovidiu Dănănae, care nu a fost inclus în lot şi a fost pus pe lista de transferuri. „Dănănae nu face parte din planurile noastre. Încercăm să găsim o soluţie, pentru ca el să se transfere la o altă formaţie” a spus Felix Grigore.

Lotul Craiovei pentru primul cantonament în Antalya: Bălgrădean, Straton, Brac (portari); Achim, Dumitraş, Acka, Frăsinescu, Avrămia, Izvoranu, Vătăjelu, Briceag (fundaşi); Mateiu, Băluţă, Brandan, Varga, Sin, Târnăcop, Madson, Cârstea, Iuga, Georgescu, Armăşelu (mijlocaşi); atacanţi: Bawab, Ivan, Herghelegiu, Manea (atacanţi). Ieri după-amiază, CS Universitatea a plecat cu un autocar închiriat spre Bucureşti, iar astăzi la prânz va decola spre Antalya, cu o escală în Istanbul.

Amical cu echipa lui Bogdan Stancu

La sfârşitul acestei săptămâni, pe 17 ianuarie, alb-albaştrii vor juca în Antalya un amical contra echipei  internaţionalului român Bogdan Stancu, Genclerbirligi Ankara, ocupanta locului 8 din Turcia. Bogdan Stancu (27 de ani) se va întâlni astfel cu antrenorul care l-a ajutat să facă pasul către fotbalul profesionist, el fiind promovat în lotul echipei de seniori al lui FC Argeş chiar de Sorin Cârţu, în urmă cu 10 ani. Stancu are ofertă de a părăsi Genclerbirligi pentru a se alătura lui Victor Piţurcă la Al Ittihad, însă clubul din capitala Turciei nu este satisfăcut de suma oferită de gruparea saudită.

Primul cantonament al alb-albaştrilor în Turcia începe astăzi şi va dura până pe 26 ianuarie. În cadrul acestuia, Universitatea va disputa două meciuri amicale cu echipe turceşti din ligile inferioare, dar şi un joc contra ruşilor de la Anji Machacikala, pe 25 ianuarie.