Târgul de Crăciun Winterland, pentru un băieţel de 7 ani diagnosticat cu leucemie

0
354

Ajuns deja o tradiţie, Târgul de Crăciun Winterland se va desfăşura, în acest an, în perioada 14-19 decembrie, în holul central al Universităţii din Craiova. Studenţii de la specializarea Peisagistică a Facultăţii de Horticultură au pregătit şi de această dată diverse decoraţiuni de Crăciun realizate manual, pe care le puteţi achiziţiona, fondurile urmând să fie folosite în scop caritabil. Ele vor fi donate unui băieţel în vârstă de numai 7 ani, Mihnea Andrei Diaconu, care suferă de leucemie acută limfoblastică cu celule T, şi familiei sale greu încercate, cu scopul de a oferi un suport moral, medical şi financiar, menit să crească şansele de vindecare ale copilului.

În holul central al Universităţii din Craiova va avea loc joi, 14 decembrie, ora 12.00, deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Târgului de Crăciun Winterland. Ca în fiecare an, studenţii Facultăţii de Horticultură au realizat decoraţiuni deosebite, unicat, cu specific de sărbătoare, care pot fi achiziţionate până pe data de 19 decembrie.

Suma obţinută din vânzarea acestora va fi dăruită lui Mihnea Diaconu, un băieţel minunat de numai şapte ani, din Craiova, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule T. Mihnea are nevoie de ajutor, având în vedere că intervenţia chirurgicală de transplant de măduvă, care se va face în străinătate, presupune costuri foarte mari. „Spiritul Crăciunului poate să unească oamenii în gesturi frumoase. Să nu uitam că binele depinde de noi şi stă în puterea noastră să dăruim celor care au nevoie! Vino alături de noi să intrăm în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă”, este îndemnul studenţilor Facultăţii de Horticultură pentru craioveni.

Mihnea Andrei Diaconu este internat din luna iulie 2017 la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, unde face un tratat cu citostatice. În situaţia în care chimioterapia nu va conduce la o vindecare, se va impune transplantul de măduvă, care, în străinătate, presupune costuri de peste 100.000 euro.

Îl puteţi ajuta şi donând sânge: e nevoie să mergeţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova, de lângă Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova (strada „Tabaci” nr. 1), şi să menţionaţi că donaţia este pentru „Diaconu Mihnea Andrei, 7 ani, Institutul Clinic Fundeni, Secţia Clinică Pediatrie 2, medic: conf. univ. dr. Anca Coliţă”. Cei care doresc să îl ajute şi financiar pe Mihnea o pot face donând în contul RO30INGB0000999906587641 (titular: Diaconu Matei; detalii plată: „Donaţie pentru Diaconu Mihnea Andrei”).

Mai multe organizaţii şi instituţii din Craiova, precum şi persoane cu suflet mare, s-au mobilizat, în această perioadă, pentru a-i întinde o mână de ajutor băieţelului. Astfel, joi seara, la Aula „Alexandru Buia” a Facultăţii de Agronomie a avut loc concertul caritabil „Dăruieşte din inima ta”, în cadrul căruia au evoluat trupele de muzică folk-pop&rock Old School Band, The Wheels, 7fix şi corul de copii May Lily. Cu acest prilej, Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota a organizat o expoziţie cu vânzare de ornamente de Crăciun (brăduţi, clopoţeii, căciuliţele, figurinele de ipsos ş.a.) realizate de copii din Parohie, care au lucrat în echipă cu elevi de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în cadrul a două ateliere organizate special pentru a-l susţine pe Mihnea.