Alaiul Datinilor, reprogramat pe 18 şi 19 decembrie

0
539

Având în vedere că 14, 15 şi 16 decembrie au fost declarate zile de doliu naţional, după trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a reprogramat desfăşurarea Alaiului Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”, anunţat iniţial a avea loc pe 14 şi 15 decembrie. Astfel, evenimentul va fi organizat luni, 18 decembrie, şi marţi, 19 decembrie, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

«Publicul se va bucura, ca în fiecare an, de fragmente de iarnă tradiţională, aduse în scenă de grupuri, ansambluri şi solişti vocali, din diverse colţuri ale ţării, care promovează obiceiurile specifice Crăciunului şi Anului Nou.
Evenimentul va fi însoţit de o expoziţie cu fotografii care ilustrează particularităţile şi frumuseţea datinilor de iarnă din judeţul Dolj, din arhiva instituţiei, precum şi de o secvenţă de viaţă tradiţională sub genericul „Dolju-n bucate” de post, împlinită cu sprijinul ansamblurilor din judeţul nostru, participante la proiect marţi, 19 decembrie», anunţă reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Intrarea publicului la spectacole va fi liberă!