Polivalenta nu are aviz ISU. Concertul lui Ștefan Bănică va fi mutat

0
129

Sala Polivalentă din Craiova nu are avizul ISU, iar pompierii i-au recomandat Primăriei Craiova să nu mai organizeze, deocamdată, nici o manifestare în care publicul să aibă locurile pe teren. Vineri, acolo ar fi trebuit să se desfășoare concertul lui Ștefan Bănică, pe care municipalitatea s-a văzut nevoită să îl anuleze, propunându-le impresarilor o altă locație. În aceeași situație, fără aviz de la pompieri, se mai află opt școli, un spital și Târgul de săptămână.

Sala Polivalentă, care a fost mistuită de foc, are acum probleme legate tot de avizul contra incendiilor. Primarul Lia Olguța Vasilescu a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că Primăria Craiova se află în curs de obținere a avizului ISU, după ce recepția finală s-a făcut în urmă cu două luni, dar că întâmpină dificultăți legate de dosarul pe care trebuie să-l depună. Potrivit primarului, pompierii solicită autorității acte care să ateste calitatea materialelor din care este făcută sala, precum și atestatele persoanelor care au proiectat instalațiile împotriva incendiilor. „ISU ne-a spus că măsurile de siguranță se respectă la Sala Polivalentă, dar că va trebui să găsim documentele pentru calitatea materialelor, care s-au pierdut pe parcurs, sala fiind proiectată în 1993. Vom face un demers la CNI (n.r. – Compania Națională de Investiții) pentru a le scoate din arhivă”, a declarat primarul.

Primăria nu va mai organiza concerte la Polivantă

În lipsa avizului, reprezentanții ISU i-au recomandat Primăriei Craiova să nu mai organizeze acolo manifestări, cu public cazat pe terenul de joc. Primul eveniment programat la Polivalentă ar fi fost concertul, de vineri seara, al lui Ștefan Bănică, care a fost anulat în respectiva locație. „Vom lua legătura cu impresarul lui Ștefan Bănică și le vom propune să susțină concertul la Centrul Multifuncțional, care nu are nici un fel de problemă”, a precizat edilul. Situația este puțin complicată deoarece s-au pus în vânzare aproximativ 3.000 de bilete, la mai multe categorii: VIP-120 de lei, categoria I – 50 de lei și categoria II – 30 de lei. Întrebată ce se va întâmpla dacă impresarii vor refuza ca Ștefan Bănică să concerteze la Multifuncțional, Olguța Vasilescu a spus că atunci va exista o singură variantă, și anume să se renunțe la concert. „Dacă nu vor accepta, este posibil ca tot concertul să fie anulat. Oricum, noi nu vom mai organiza concerte acolo”.

„Cu siguranţă, sala nu are nici o problemă de siguranţă”

Cu toate că nu are avizul de la ISU, Polivalenta are un grad maxim de siguranță pentru partidele sportive de sală. Primarul Lia Olguța Vasilescu a ținut să-i asigure, în mai multe rânduri, pe spectatorii care obișnuiesc să meargă în tribune că Polivalenta nu prezintă nici un risc, ba chiar este mai bine echipată anti-incendii, cu mai mulți senzori de fum. „Cu certitudine, Polivalenta nu are o problemă de siguranță. Toate lucrurile pe care le prevede legislația există acolo, pompierii le-au văzut, dar trebuie să găsim acele documente pentru a completa dosarul și a lua și avizul ISU”. Luând în calcul și varianta ca respectivele documemte să nu mai poată fi găsite nici în arhiva CNI, primarul Craiovei crede că, totuși, legislația pentru obținerea respectivul aviz este stufoasă, ceea ce o face să fie greu de pus în aplicare, pe când ar trebui ca măsurile de siguranță să fie foarte clare.

Maternitatea de la Filantropia şi Târgul de săptămână, în aceeaşi situaţie

Pe lista instituțiilor publice din Craiova, care nu dețin avizul ISU, se află şi opt școli şi grădiniţe. Este vorba de Şcoala nr. 18, Grădiniţa „Otilia Cazimir”, Grădiniţa din curtea Şcolii nr. 36, Grădiniţa nr. 17, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic „George Bibescu”, Colegiul „Ştefan Odobleja” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza”. Primarul a declarat că în toate aceste unităţi de învăţământ s-au făcut lucrări şi sunt în curs de obţinere a avizului de la pompieri. În ceea ce priveşte spitalele municipale, toate au obţinut avizul ISU, mai puţin clădirea Maternităţii de la „Filantropia”, unde s-a schimbat instalaţia electrică şi este nevoie de obţinerea unui nou aviz. Sunt şi câteva instituţii din subordinea Primăriei care nu deţin avizul, şi anume Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi Incubatorul de afaceri. În aceeaşi situaţie se află şi Târgul de săptămână de pe strada „Caracal”.