Au venit și utimele șapte autobuze Solaris

0
115

RAT Craiova are acum 24 de autobuze noi, marca Solaris, ultimele șapte sosind în urmă cu câteva zile. După ce vor fi îndeplinite formalitățile legale – prin care Primăria Craiova, în calitate de proprietar, le va da în administrare RAT Craiova – acestea vor fi scoase pe traseu.

 

Primarul Lia Olguța Vasilescu, care a inspectat ieri autobuzele, a precizat că trebuie să se întocmească o hotărâre de Consiliu Local prin care mijloacele de transport să fie predate RAT-ului. După ce va fi îndeplinită procedura, cele șapte autobuze vor fi scoase în trafic. „Aceste autobuze vor încerca să acopere traseele pe care avem cea mai mare dificultate, respectiv traseele 24. 25 și 9. Vor înlocui alte autobuze mai bune pe care le avem și care vor fi redistribuite pe traseele 10 și 1”, a menționat directorul regiei, Sorin Manda.

RAT Craiova ar avea nevoie de alte 250 de autobuze

Toate cele 24 de autobuze Solaris – dintre care primele 17 au fost achiziționate anul trecut – au fost cumpărate cu bani de la bugetul local, costurile fiind apreciate la suma de 200.000 de euro pe bucată. Primarul Craiovei a explicat însă că următoarele autobuze vor fi achiziționate cu fonduri europene, fiind disponbilă acum o axă în acest sens. „Nu am vrut să facem nici un fel de împrumuturi pentru ceea ce înseamnă partea de transport public în Craiova, cum de altfel nu am făcut nici un fel de împrumut de când sunt primar. Urmează ca, de anul viitor, să intrăm pe un proiect de finanțare pe fonduri europene pentru transportul public în comun care înseamnă autobuze electrice și tramvaie”. Potrivit primarului, RAT Craiova ar avea nevoie de 250 de autobuze noi ca să schimbe absolut tot parcul auto.