Păpuşarii craioveni, invitaţi la festivalurile internaţionale de teatru de la Iaşi şi Alba Iulia

0
44

Colibri afis Hansel si GretelDouă spectacole din repertoriul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova vor fi prezentate, luna aceasta, publicului din ţară. Unul este „Fata babei şi fata moşneagului”, care – mâine, 12 octombrie, ora 11.30 – ajunge la Iaşi. La invitaţia Teatrului „Luceafărul”, spectacolul participă la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr.

Dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, cu scenografia realizată de Stefka Kyuvlieva, pe muzica lui Alin Macovei-Moraru, „Fata babei şi fata moşneagului” îi are în distribuţie pe actorii Iulia Cârstea, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea. Spectacolul deţine Premiul pentru cea mai bună regie şi Premiul pentru creaţie de păpuşi, obţinute la Festivalul Internaţional „Scânteia de Aur”, de la Kragujevac, Serbia.

Celălalt, „Poveste despre Hansel şi Gretel”, este invitat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia la Festivalul Internaţional de teatru „Poveşti”, ediţia a XI-a. Reprezentaţia va avea loc vineri, 14 octombrie, ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Spectacolul – de şi cu Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru – a deschis, anul acesta, seria premierelor la „Colibri”. „Puternică vizuală datorită stilului steampunk, dar şi atmosferei create de muzică şi lumini, povestea este abordată din perspectiva relaţiilor de familie, cu amintiri, traume, dragoste”, precizează reprezentanţii instituţiei craiovene.

Tot anul acesta, în luna iunie, Poveste despre Hansel şi Gretel” a fost prezentată publicului braşovean, în cadrul  celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „ARLECHINO 66 – Caravana Poveştilor”, organizat de Teatrul pentru Copii „Arlechino” din Braşov.