Aproape 80 de specialişti din ţară şi străinătate, la Conferinţa „Oltenia. Interferenţe Culturale”

0
42

Muzeul Olteniei - Conferinta Istorie internetMuzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliul Judeţean Dolj, organizează în perioada 12-14 octombrie cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Oltenia. Interferenţe Culturale”, cu secţiunile Arheologie Preistorică şi Arheologie şi Istorie Antică. Deschiderea oficială va avea loc mâine, 12 octombrie, la ora 11.00, în sala de conferinţe a instituţiei, Secţia Istorie-Arheologie. În cadrul conferinţei vor fi prezentate lucrări ce au ca teme descoperirile de la Desa şi Bâzdâna (judeţul Dolj), cele de la Ratiaria (Bulgaria), consideraţii asupra unor geme de la Romula etc.

Cu acelaşi prilej, la Muzeul Olteniei se va desfăşura şi cea de-a  XXXIII-a ediţie a Simpozionului Naţional de Numismatică, cu secţiunile Numismatică antică şi medievală, respectiv Numismatică modernă şi contemporană. Lucrările au ca obiect de studiu monedele elenistice, romane, medievale etc.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa aproape 80 de specialişti de la numeroase instituţii de prestigiu din ţară şi străinătate, printre care: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Institutul de Arheologie al Academiei Române din Iaşi, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Băncii Naţionale a României, Universităţile din Craiova şi Bucureşti, Institutul de Artă şi Arheologie al Academiei Române din Cluj-Napoca, Institutul de Arheologie al Academiei de Ştiinţe din Sofia, Institutul Experimental de Morfologie, Patologie şi Antropologie al Academiei de Ştiinţe din Sofia (Bulgaria).

În încheierea conferinţei, vineri, 14 octombrie, va fi organizată o excursie documentară la monumente arheologice din Oltenia.