Târg de joburi pentru medici şi asistente medicale

0
371

Zeci de medici, studenți și asistente medicale sunt aşteptaţi pe 9 noiembrie a.c să participe la cel mai mare târg de cariere medicale din Europa. Cea de-a XI-a ediție a evenimentului „Cariere în Alb Internațional”  îşi va deschide porțile pentru profesioniștii din Sănătate, la Plaza Hotel (str. Arieş, nr. 16) din Craiova – orele 10.00 – 16.00.

Evenimentele sunt prezente în şapte ţări din Europa, iar în România sunt organizate pentru a 11-a oară. „Careers in White International” (Cariere în Alb) se adresează tuturor candidaţilor din domeniul medical, indiferent de specialitate şi experienţă. Intrarea este liberă. Candidaţii sunt sfătuiţi să aibă la ei un CV actualizat, iar angajatorii îi aşteaptă cu o serie de răspunsuri la întrebări legate de sisteme medicale internaţionale.

Companiile prezente la eveniment vor prezenta o ofertă variată de locuri de muncă. La ediţiile precedente s-au căutat medici şi asistenţi pe diferite specializări, pentru ţări precum Franța, Regatul Unit, Irlanda, Germania, Belgia, Suedia, Norvegia, Olanda şi Danemarca. Oferte sunt chiar şi pentru studenţi. Iar salariile sunt incomparabile cu cele din România. În spitalele din străinătate, pentru un medic rezident salariul porneşte de la 2.000 de euro, iar pentru medici specialişti de la 3.000 de euro, în funcţie de experienţă.

De cele mai multe ori, în cadrul târgurilor de joburi ce se adresează cadrelor medicale, angajatorii oferă şi servicii speciale: locuinţe de serviciu, suport în găsirea de locuri de muncă pentru ceilalţi membri ai familiei, cursuri de limbă străină gratuite sau sprijin pentru includerea copiilor în sistemul de învăţământ public din ţara respectivă. Pentru cei ce nu vor să se stabilească într-o altă ţară există şi varianta locurilor de muncă temporare sau varianta în care să lucreze două săptămâni în ţara şi două în afară. În aceste situaţii se pot obţine până la 3.000 de lire pe lună.

Târgul se adresează tuturor categoriilor de personal medical

Job-urile prezente în cadrul târgurilor sunt adaptate nevoilor și intereselor candidaților din România și se adresează tuturor categoriilor de personal medical (medici, studenți, dentiști, farmaciști, asistenți medicali, kinetoterapeuți, moașe și alte categorii). Profesioniştii din domeniul medical sunt încurajaţi să participe la târg pentru a afla mai multe despre ofertele prezente şi viitoare de angajare, care îi vor ajuta la dezvoltarea carierei lor. În ultimii ani, astfel de evenimente au fost tot mai căutate de medicii şi asistenţii care au întâmpinat dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă sau care, pur şi simplu, doresc un job mai bine plătit.

Evenimentele „Cariere în Alb” vor fi prezente şi în orașele: Iaşi – 12 octombrie, Sibiu – 25 octombrie, Timişoara – 26 octombrie,  Bucureşti – 8 noiembrie,  Oradea – 16 noiembrie , Târgu Mureş – 22 noiembrie şi Cluj-Napoca – 23 noiembrie.