Poliţist prins cu şpaga în gură!

0
80

Agenţi arestaţi pentru că luau mită să introducă telefoane în arest

Doi agenţi de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj au ajuns de cealaltă parte a „baricadei”. Mai exact după gratii, întrucât au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj aseară, sub acuzaţia de luare de mită. Cei doi făceau bani introducând telefoane în arest, pentru persoane încarcerate aici. Au fost denunţaţi de un potenţial client, care le-a spus că prietena sa le va da banii, dar a învăţat-o pe femeie să meargă la ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi să le povestească totul. Unul dintre agenţi a încercat să înghită partea sa din şpagă, respectiv 150 de euro, când s-a văzut prins în flagrant, însă n-a scăpat.

Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au anunţat că, în cursul zilei de miercuri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul acordat de Serviciul Român de Informaţii Dolj au realizat prinderea în flagrant a doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, care au primit de la o denunţătoare, prietena unei persoane arestate preventiv într-un dosar penal, suma de 250 euro, în scopul introducerii unui telefon mobil în unitatea de arest respectivă.
Mai exact, miercuri dimineaţa, o femeie, C.G. s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, unde a depus un denunţ, povestind că a fost contactată de un agent de poliţie care lucrează la Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj şi care i-a spus că trebuie să-i dea suma de 250 euro şi un telefon mobil pentru a i-l transmite prietenului său, aflat în arest.
În baza celor sesizate, ofiţerii anticorupţie au demarat imediat investigaţiile, au reuşit să afle cine este agentul respectiv, Gheorghe Daniel Bulat, au anunţat procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi, beneficiind de sprijinul tehnic şi operativ al S.R.I. Dolj, s-a pus la cale operaţiunea de prindere în flagrant.

Astfel, miercuri, în jurul orei 17.00, conform înţelegerii, tânăra s-a îndreptat către Facultatea de Medicină din Craiova, unde trebuia să se întâlnească, în trafic, cu poliţistul căruia urma să-i dea banii şi coletul în care avea telefonul mobil. Imediat ce a primit bunurile, şi-a făcut apariţia echipa operativă, numai că agentul prins în flagrant era, de fapt, un coleg al celui care sunase, agentul Vasile Bogdan Stîrlea, şi el angajat tot la Arestul IPJ Dolj. Prins cu „mâţa-n sac”, Stîrlea a precizat că el este doar un intermediar şi că telefonul urma să fie introdus în arest de colegul său, Bulat, care urma să încaseze şi partea mai mare din şpagă, respectiv 150 euro.

Încă un telefon găsit într-o cameră a arestului

Anchetatorii au mers astfel mai departe, urmărindu-l pe Stîrlea, care s-a dus acasă la Bulat. Cel din urmă a ieşit afară, cei doi au stat de vorbă stabilind detaliile „afacerii”, Bulat explicându-i cum procedează ca să introducă telefonul în arest şi să îl dea beneficiarului fără să fie prins, apoi a primit de la colegul său telefonul şi cei 150 de euro pe care îi aştepta. Echipa de anchetă şi-a făcut apariţia, moment în care Bulat, într-o încercare disperată de a scăpa de probe, a băgat în gură cele trei bancnote de câte 50 de euro. Le-a mestecat puţin, dar nu a reuşit să le înghită, aşa că a renunţat, a scuipat banii, şi a fost încătuşat şi dus la sediul parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împreună cu colegul său.
„După realizarea celor două acţiuni de prindere în flagrant, a fost efectuată o percheziţie într-o cameră a Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, de unde a mai fost ridicat un telefon, despre care există indicii că a fost introdus în acelaşi mod. Anterior înregistrării denunţului la S.J.A. Dolj, au fost înregistrate mai multe plângeri cu privire la activităţi infracţionale de acelaşi gen, săvârşite de mai mulţi agenţi din cadrul Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, printre care şi cei doi prinşi în flagrant, plângeri ce se află în curs de soluţionare”, după cum au comunicat, ieri, reprezentanţii DGA.
După ce au fost audiaţi, procurorul de caz a dispus faţă de cei doi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Astfel, Bulat şi Stîrlea au ajuns tot la serviciu, însă cu întârziere de câteva ore, şi de cealaltă parte a gratiilor.

După ce au petrecut noaptea în arestul IPJ Dolj, ieri după-amiază cei doi poliţişti au fost prezentaţi Tribunalului Dolj. Instanţa a admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.