Doljean reţinut după ce a vrut să-l mituiască pe ajutorul şefului de Post din Radovan

0
80

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Calafat, a fost reţinut, în cursul zilei de ieri, pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea 120 de euro ajutorului şefului Postului de Post din Radovan, ca să-i înapoieze, în schimb, permisul de conducere. Poliţistul a fost cel care şi-a anunţat şefii şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj că bărbatul insistă să-i dea şpagă.

Alin Alexie

Ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Radovan şi cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat, ieri, în jurul orei 11.00, un flagrant în timpul căruia a fost prins Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat când îi oferea agentului Alin Alexie, de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de Poliţie Radovan, suma de 120 euro pentru a-i înapoia permisul de conducere.

Agentul de poliţie îi reţinuse permisul doljeanului în urmă cu câteva zile, într-o acţiune desfăşurată în trafic, în timpul căreia l-a surprins pe Zamfir Curte, la volanul unui autoturism, încălcând prevederile regimului circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, doljeanul a trecut pe culoarea roşu a semaforului electric amplasat pe DN 56. Marţi, poliţistul i-a reţinut permisul de conducere, iar miercuri, doljeanul a venit la agent să-l roage cu bani, ca să-i dea documentul înapoi. Ajutorul şefului de Post şi-a anunţat superiorii, a făcut un denunţ şi la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel că a fost organizată prinderea în flagrant.

După ce a fost prins în timp ce-i înmâna banii poliţistului, doljeanul a fost adus la Craiova, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost audiat de procurorul de caz, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Astăzi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.