Valerică Pupăză primarul comunei CÂRCEA: Cârcea – oraşul de la marginea oraşului

0
1152

“Suntem o comună ce beneficiază de toate utilităţile: apă, canal, curent, gaze, fiind asfaltate toate străzile din domeniul public din vatra satului şi zona Banul Mărăcine. În acest mandat, am extins reţeaua de apă şi canalizare în zona Banu Mărăcine, zona Ford, am modernizat reţelele de drumuri locale prin asfaltarea străzilor, inclusiv realizarea sistemului de evacuare a apelor pluviale, trotuare pietonale şi accese la proprietăţi reuşind să facem nişte străzi moderne de care oamenii să se bucure. S-a modernizat reţeaua de iluminat public prin înlocuirea lămpilor pe sodiu cu lămpi cu becuri led şi continuăm cu acest proces. Vreau să menţionez că până la această dată, am realizat un procent de 90% din investiţiile propuse”  a spus Valerică Pupăză

Primar gospodar şi implicat, Valerică Pupăză şi-a propus în permanenţă creşterea calităţii vieţii şi a confortului cetăţenilor prin dezvoltarea durabilă şi continuă a comunei Cârcea, una dintre cele mai urbanizate localităţi ale ţării. Strategia de dezvoltare stabilită împreună cu Consiliul Local propunea numeroase proiecte în toate domeniile de activitate, de la infrastructură, educaţie, sănătate, până la cultură, sport şi agrement.

Centrul Cultural Sportiv construit în comună este un exemplu al administraţiei PSD sub conducerea lui Pupăză. Cu o suprafaţă de 2000 mp, ce include o sală de spectacole de 250 locuri, bibliotecă, foaier expoziţii şi vernisaje, sală IT, o sală de forţă şi fitness, o sală multifuncţională de recreere cu bar, club, piste bowling, biliard, tenis de masă, unde oamenii pot să socializeze şi să îşi petreacă timpul liber în cadrul comunităţii, acest Centru este locul care a găzduit multiple evenimente organizate de Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cârcea.

“Copiii reprezintă viitorul şi sunt o prioritate pentru noi. Pe linie de sport am amenajat  două terenuri: un teren de fotbal cu gazon natural, drenaj teren, gradene de 830 locuri, iluminat nocturn şi un teren sintetic mixt de handbal, baschet, mini-fotbal cu iluminat nocturn. C\t priveşte Liceul Tehnologic C-tin Ianculescu, s-au făcut investiţii constând în modernizarea cantinei şi dotarea acesteia cu echipamente de ultimă generaţie, amenajarea curţii prin împrejmuirea acesteia şi crearea de alei, spaţii verzi, parcări auto, iluminat exterior ambiental şi înfiinţarea unui loc de joacă. Tot prin acest proiect s-a realizat şi reabilitarea terenului de sport din curtea şcolii prin aşternerea covorului de tip tartan pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a orelor de educaţie fizică. Din luna martie, a demarat programul “Şcoală după şcoală”, ce constă în servirea unei mese calde elevilor precum şi sprijin acordat pentru efectuarea  temelor de către un cadru didactic, copiii plecând cu  temele rezolvate profitând acasă de timpul rămas liber. Cât priveşte debutul şcolii în această toamnă, s-au făcut demersuri privind achiziţionarea echipamentelor IT, tablete pentru toţi elevii de ciclu primar şi gimnazial şi calculatoare pentru modernizarea şi dotarea laboratoarelor de informatică” a spus Pupăză, candidatul PSD pentru un nou mandat la primăria Cârcea.

În domeniul sănătăţii, în Cârcea s-a construit un centru medical cu o suprafaţă de 450 mp pe doua nivele, cu lift pentru un acces cât mai facil, unde îşi desfasoară activitatea doi medici de familie, dispunând de sală de tratament şi alte 4 cabinete pe diferite specialităţi, sală de aşteptare şi o farmacie. Şi primarul şi-a propus ca pe viitor să înfiinţeze un centru de permanenţă care să deservească toată zona limitrofă a Craiovei, cu asigurarea de asitenţă medicală 24 din 24 de ore.

Dezvoltarea durabilă a comunei Cârcea se va face, cu siguranţă, în următorii patru ani prin realizarea unor investiţii care se vor concretiza în extinderea infrastructurii de apă, canal, curent şi gaze şi ulterior în asfaltarea tuturor străzile din domeniul public.

 

“Având în vedere MasterPlanul Apă Canal din care face parte comuna Cârcea împreună cu Consiliul Judeţean Dolj şi Compania de Apă Oltenia avem în derulare un proiect cu fonduri europene în valoare de 46.979.201 lei, privind extinderea sistemului de apă şi canalizare pentru comuna Cârcea, zona Pelendava, Satul de vacanţă şi zona Metro” a explicat Valerică Pupăză.

În următorii patru ani, Valerică Pupăză şi administraţia PSD asigură oamenii din Cârcea că se vor realiza următoarele proicte:

  • Modernizarea reţelei de drumuri locale prin asfaltare, amnajare sistem pentru apele pluviale, amenajare troutuare şi accese pietonale în comuna Cârcea, zona Banu Mărăcine, zona Pelendava-satul de vacanţă, zona Metro şi Plaiul Vulcăneşti
  • Modernizare reţea de iluminat public zona Banu Mărăcine, zona Pelendava, sat vacanţă, zona Metro şi Plaiul Vulcăneşti
  • Construire sală de sport multifuncţională
  • Înfiinţare parcuri, locuri de joacă, construire sediu primărie şi centru civic în comuna Cârcea
  • Înfiinţare părculeţe cu loc de joacă în zona Banu Mărăcine, zona Pelendava şi zona Metro
  • Amenajare peisagistică şi zonă de agrement (teren de sport natural, teren de sport sintetic, piste de biciclete, rampe skateboard, tiroliana) în zona Fântâniţă, comuna Cârcea
  • Construire staţii pentru transportul în comun
  • Amenajare piaţă comunală
  • Extinderea reţelelor de apă potabilă, canalizare, gaze naturale şi reţelelor electrice în Comuna Cârcea
  • Modernizarea drumurilor de exploatare în comuna Cârcea.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.