Razie de noapte pe străzile Craiovei

0
109

O razie de amploare a fost organizată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Craiova, oamenii legii acţionând pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier. Pe parcursul acestor activităţi au fost constatate şapte fapte de natură penală şi 126 de contravenţii pentru care s-au aplicat amenzi de peste 46.500 lei.

razie 2Peste 100 poliţişti din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi „mascaţi” ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au participat la razia organizată în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Craiova. Acţiunea s-a desfăşurat în sistem intergrat împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în Craiova poliţiştii au instituit şi au acţionat în 27 filtre rutiere, astfel fiind verificate în trafic peste 500 autovehicule. Controale s-au făcut şi la 57 de agenţi economici (baruri şi cluburi), unde peste 750 persoane au fost legitimate, iar dintre acestea 130 au fost controlate sumar de arme albe. „Pe parcursul acestor activităţi au fost constatate 7 fapte de natură penală, cauze în care poliţiştii craioveni au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, iar ca urmare a abaterilor de natură contravenţională constatate, au fost aplicate 126 sancţiuni, în valoare de peste 46.500 lei. În plus, în 8 situaţii poliţiştii au luat măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 dintre acestea fiind reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost retrase şi 7 certificate de înmatriculare”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

razieAstfel, în timpul raziei, oamenii legii l-au depistat, pe strada Doljului, la o terasă, pe Constantin D., de 19 ani, din comuna Şimnicu de Sus, iar în incinta unei săli de jocuri, situată pe strada George Enescu, din municipiu, a fost găsit P.P., de 17 ani, din Craiova, având asupra sa, într-o borsetă, un cuţit. Ambii s-au ales cu dosare penale pentru port fără drept de obiecte periculoase. Ca în fiecare week-end, oamenii legii au dat şi peste şoferi băuţi la volan: pe  Calea Bucureşti din Craiova a fost depistat Ionel Ș., de 47 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul refuzând să fie testat cu aparatul alcooltest dar şi recoltarea de probe biologice. În plus, a fost depistat şi L.G., de 17 ani, din comuna Robăneşti, în timp ce conducea o autoutilitară fără a poseda permis de conducere şi aflându-se sub influenţa alcoolului, la testarea cu etilotestul rezultând 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale. În plus, pe bulevardul 1 Mai, a fost depistat Mircea B., de 19 ani, din comuna Ostroveni, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care şi el s-a ales cu dosar penal.