Dolj: Peste 580 de poliţişti mobilizaţi în zona unităţilor de învăţământ la festivităţile de deschidere a anului şcolar

0
89
imagesSiguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia doljeană, astfel că 587 de poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot judeţul.
Potrivit IPJ Dolj, astăzi, 11 septembrie a.c., poliţiştii doljeni vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. 520 poliţişti de ordine publică, 25 de poliţişti de la rutieră, 20 de la investigaţii criminale, 2 de la prevenire şi 20 de poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul nostru. De asemenea, în aceste zile, la nivel naţional, poliţiştii intensifică activităţile educativ-preventive şi de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie. Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional şi prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.
Poliţia Română urează tuturor mult succes în noul an şcolar şi îi asigură pe elevi, părinţi şi profesori că poliţiştii sunt la datorie pentru siguranţa lor!