Doi ieşeni arestaţi pentru că au tâlhărit o craioveancă de 16 ani

0
187

Doi tineri din judeţul Iaşi, de 18, respectiv 24 de ani, care locuiesc fără forme legale în Craiova, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în cursul zilei de ieri pentru tâlhărie calificată. Cei doi au lăsat fără bani şi telefon o fată de 16 ani, pe o stradă din Craiova.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.00, poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi de J. R., de 16 ani, din Craiova, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe strada Bariera Vâlcii a fost acostată de doi tineri necunoscuţi, care au îmbrâncit-o, după care i-au luat telefonul mobil şi suma de 300 lei, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1300 lei. În scurt timp, în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, poliţiştii craioveni au identificat autorii tâhăriei, stabilind că se numesc Paul Filip, de 24 de ani, din comuna Cotnari, judeţul Iaşi şi Iulian Cadar, de 18 ani, din comuna Mogoşeşti-Siret, judeţul Iaşi, ambii locuind fără forme legale în Craiova. Cei doi lucaru la o firmă de construcţii din Craiova şi, cel mai probabil au vrut să facă rost de venituri suplimentare tâlhărind minora. Oamenii legii i-au reţinut şi i-au introdus în arestul IPJ Dolj.

„Cei doi au fost conduşi la sediul secţiei pentru cercetări, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătoruld e cuvânt al IPJ Dolj. Procurorii i-au audiat pe cei doi autori, apoi i-au prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, ieri după-amiază Judecătoria Craiova dispunând arestarea lor pentru 30 de zile.