ALDE Dolj : „Investiţii în economie au crescut cu 9,2 %”

0
315
Deputat Ion Cupă, Președinte ALDE Dolj: ”Unii lideri PNL ar trebui să renunțe la a mai copia USR în privința fakenews-urilor despre guvernare. Nu doar că nu tăiem de la investiții, ci dimpotrivă, le creștem
Competiția între PNL și USR  privind minciunile despre actuala guvernare cunoaște un nou avânt. Domnul Florin Cîțu pare decis să se autodepășească la producția de știri false despre mersul economiei românești.
Să afirmi că economia merge prost și că guvernul taie masiv de la investiții pentru a plasa banii în cheltuieli neproductive înseamna sa ignori total nu doar cifrele Comisiei Naționale de Prognoză (care, atenție, nu a greșit niciodată estimarile și evaluările în ultimii trei ani!!!), dar și cifrele Eurostat sau cele ale FMI sau ale Băncii Mondiale.
Teoriile fruntașului liberal la fakenews nu au niciun fel de susținere în realitatea economică românească. Institutul Naţional de Statistică a publicat a doua evaluare care confirmă creşterea economică de 5% înregistrată de România în primul trimestru al acestui an, un avans economic de peste trei ori mai mare faţă de cel înregistrat pe ansamblul UE, respectiv 1,5%.
În ceea ce priveste valoarea investiţiilor în economie, acestea nu doar ca nu au scazut ci, dimpotrivă,  au crescut în trimestrul I cu 9,2%.
Creșterea economică consolidată nu e doar o cifră pozitivă în statistici. Ea se reflectă în creşterea veniturilor populaţiei, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare.
Câştigul salarial mediu net a crescut în luna mai cu 14,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut ajungând la 3.101 lei faţă de 2.704 lei în luna mai 2018, iar câştigul salarial real, adică puterea de cumpărare, a fost mai mare cu 10,2% faţă de luna mai 2018.
Oare când va avea curajul domnul Cîțu să recunoască adevărul despre economia româneasca a acestor ani?!
BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ