Şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice, depistaţi la volan

0
336

etilotestSâmbătă seara, în jurul orei 22.45, lucrători din cadrul Poliţiei oraş Dăbuleni aflaţi în executarea serviciului de patrulare au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 542 – în localitatea Dăbuleni, având o concentraţie de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta  a fost condus la Spitalul orăşenesc Dăbuleni, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză poliţiştii întocmind dosar penal.

Aceeaşi seară, un alt şofer cu probleme. La ora 23.15, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast l-au depistat în trafic pe M. Laurenţiu, din comuna Negoi, Dolj, conducând un autoturism având o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i-au fost recoltate probe biologice, totodată în cauză fiind întocmit dosar penal.

În aceeaşi noapte, la ora 1.30, lucrători ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega şi ai Postului de Poliţie Galicea Mare, aflaţi în serviciul de patrulare, l-au depistat pe T. Bogdan (21 de ani), din localitate în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,51 mg./l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar din cercetări s-a stabilit că B. Doru (27 de ani), din Galicea Mare, deţinătorul autoturismului, este cel care i l-a încredinţat lui tânărului de 21 de ani pentru a-l conduce, deşi cunoştea că acesta consumase băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale.