Puppets Occupy Street Festival – Fire Edition 2016

0
505

PuppetsFestivalul Puppets Occupy Street – Fire Edition, eveniment organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, în perioada 25 august – 1 septembrie 2016, şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Craiova, va aduce şi anul acesta la Craiova numeroşi artişti. Potrivit managerului teatrului, Adriana Teodorescu, au confirmat participarea invitaţi din Spania, Italia, Franţa, Ungaria, Turcia, Serbia, Bulgaria, Venezuela, Argentina ş.a., precum şi din ţară (Cluj, Arad, Bucureşti, Constanţa ş.a.).

Puppets Occupy Street este primul festival de arta animaţiei din România care se desfăşoară exclusiv în spaţii neconvenţionale, creat pentru comunitate, ce aduce la un loc companii de teatru private şi teatre de stat, dar şi directori de festivaluri, încurajând astfel parteneriatul public-privat. Festivalul cuprinde de la reprezentaţii teatrale şi animaţie stradală la ateliere de creaţie pentru copii şi pentru profesionişti, dar şi proiecţii video, concerte, expoziţii de scenografie şi parade spectaculoase, cu păpuşi gigantice.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe data de 25 august, ora 21.00, cu spectaculoasa şi de-acum binecunoscuta paradă pe traseul Mc Donald’s – Piaţa „Mihai Viteazu”. Anul trecut, craiovenii s-au putut bucura de o mulţime de evenimente în cadrul Water Edition.