Lara Fabian, una dintre cele mai cunoscute artiste pop din lume, va concerta la Craiova

0
393

Lara Fabian 1De la inaugurare – pe 10 noiembrie 2012 – şi până în prezent, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit numeroase evenimente sportive şi culturale, nu puţine de anvergură. Numai anul acesta aici au avut loc spectacolul de retragere al interpretei de muzică populară Maria Ciobanu şi concertul susţinut de „cel mai de succes pianist din lume”, cum a intrat în Cartea Recordurilor Richard Clayderman. Spre sfârşitul anului, alt artist de recunoaştere internaţională va urca pe scena Sălii Polivalente: cântăreaţa şi compozitoarea Lara Fabian. Celebra interpretă a emoţionat o lume întreagă prin cântecele sale sensibile, rămase în cele mai de succes topuri muzicale. Biletele la concertul său, din 11 decembrie, ora 19.30, s-au pus deja în vânzare, la preţuri cuprinse între 150 şi 395 lei.

Două concerte în aprilie, la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Una dintre cele mai cunoscute artiste pop din lume, Lara Fabian a revenit în România chiar anul acesta. Cântăreaţa a susţinut două concerte la noi, primul la Cluj-Napoca, pe 20 aprilie, la Sala Polivalentă, iar al doilea pe 22 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti. «Am o relaţie specială cu România. E o ţară deosebită, departe de locul unde trăiesc, dar în acelaşi timp e foarte aproape de lumea mea culturală. Conexiunea care se stabileşte între mine şi public când cânt în România – în special când vorbesc în franceză sau italiană – este una foarte strânsă. Simt că… abia aştept să vin la Cluj şi Bucureşti şi să vă revăd… simt ca şi cum m-aş revedea cu un vechi prieten care locuieşte departe, dar când suntem împreună, e parcă ne-am fi întâlnit ieri», a declarat cu acest prilej Lara Fabian, citată de presa naţională.

Cele mai ieftine bilete sunt 150 lei

«După două reale declaraţii de iubire făcute publicului din Cluj şi Bucureşti, celebra cântăreaţă Lara Fabian revine în România! În data de 11 decembrie 2016, ora 19.30, Sala Polivalentă este locul de unde va răsuna „Je t’aime”, de această dată adresat publicului din Craiova!», anunţă organizatorii evenimentului. Cei care îşi doresc să o asculte live pe Lara Fabian îşi pot achiziţiona bilete de pe site-ul www.bilete.ro şi din punctele fixe de vânzare ale acestora din Craiova: Inmedio, Poşta Română şi magazinele Germanos. Cele mai scumpe sunt la categoria VIP – 395 lei. În funcţie de locurile dorite în sală şi, desigur, de buget, craiovenii pot cumpăra bilete la categoria I – 299 lei, categoria II – 260 lei, categoria III – 195 lei, categoria IV – 150 lei.Lara Fabian 2

Locul al patrulea la Eurovision, în 1988

Lara Fabian – sau Lara Crokaert, pe numele său real – s-a născut pe 9 ianuarie 1970, în Belgia. Primii cinci ani din viaţă a locuit în Sicilia, pentru ca în 1975 să se întoarcă în ţara natală. Conturarea carierei sale a început în 1978, când, de Moş Nicolae, a primit în dar de la părinţi un pian. Mai târziu, a început să compună primele sale melodii şi să participe la diferite concursuri de amatori. În 1986 câştiga concursul „Le Tremplin de Bruxelles”, ceea ce ducea la împlinirea unui vis al tinerei: înregistrarea primului single, „L’Aziza”. Recunoaşterea internaţională a artistei a venit doi ani mai târziu, în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia „Croire”, unde se clasa pe locul al patrulea.

Turneu european de promovare a noului album

Primul său disc a fost lansat în 1991, aducându-i nominalizarea la premiile Felix şi un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. În 1994, a lansat al doilea album – „Carpe Diem”, care i-a adus de trei ori premiile Felix şi Junos. În 1996 a devenit cetăţean canadian şi a fost aleasă de Walt Disney Studios să împrumute vocea sa Esmeraldei pentru producţia „Cocoşatul de la Notre Dame”.

Albumul cu numărul zece este intitulat „TLFM” şi este scris şi compus în totalitate de Lara, aducând cu această ocazie un omagiu celor 12 femei, printre care Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane, Dalida, care au ajutat-o să devină artista şi femeia de succes care este astăzi. Pe data de 6 noiembrie 2015 a lansat un nou album, intitulat „Ma vie dans la tienne”, promovat în cadrul turneului în Europa în cursul anului 2016.Lara Fabian 3