Divan Film Festival – în august, la Craiova şi Port Cultural Cetate

0
332

Divan Film Festival 2Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară – eveniment care îmbină filme de calitate, bucate alese, turism, concerte, expoziţii şi un simpozion internaţional despre cinematografia balcanică – va avea, anul acesta, o nouă ediţie. Cea de-a VII-a, care se va desfăşura pe 20 şi 21 august la Craiova, pentru ca în perioada 22-28 august să se mute în Portul Cultura Cetate – aflat pe malul Dunării, în localitatea doljeană Cetate.

Eveniment anual, Divan Film Festival este organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, Centrului Naţional al Cinematografiei şi Institutului Cultural Român. Pe timpul desfăşurării festivalului, camparea pe teritoriul portului este gratuită şi se face în limita locurilor disponibile.

Potrivit organizatorilor, „Divanul iubitorilor de film şi artă culinară şi-a propus de la început să prilejuiască întâlniri ale cineaştilor şi producătorilor români cu omologii lor din ţările vecine, promovarea unor tineri cineaşti şi a filmelor lor, dar şi recuperarea sau redescoperirea unor filme pe care împrejurările ne-au făcut să le ignorăm pe nedrept”.Divan Film Festival 1

În fiecare an, în portul dunărean de la Cetate, vinul şi mâncarea bună sunt premisele unor întâlniri şi discuţii mai puţin oficiale, dar poate mai fertile. Pe lângă filme, evenimentul se distinge prin demonstraţiile de artă culinară susţinute de Mircea Dinescu şi invitaţii săi. Muzica este şi ea prezentă aproape în fiecare seară de festival. Concertele ilustrează diferitele faţete ale specificului muzical balcanic, de la tradiţii mai mult sau mai puţin uitate la interpretări contemporane „fără frontiere”.

Programul ediţiei a VII-a va fi făcut cunoscut în curând, anunţă organizatorii, şi se va regăsi atât pe site-ul http://divanfilmfestival.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/DivanFilmFestival/.