Cele 9 creșe din Craiova, închise până la 22 martie

0
686

Autoritățile locale au dispus, de ieri, închiderea celor 9 creșe care funcționează în Craiova, timp de două săptămâni, până la data de 22 martie. Tot în această perioadă, sunt anulate și toate activitățile instituțiilor de cultură din subordinea municipalității.

Autoritățile au luat, ieri, două măsuri locale, pentru a preîntâmpina o eventuală răspândire a coronavirusului în Craiova. „Având în vedere deciziile luate la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, hotărârea nr. 5/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, hotărârea nr. 6/2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și anexa acestei hotărâri, la nivelul municipiului Craiova s-au luat următoarele hotărâri: se suspendă activitatea în toate cele 9 creșe coordonate prin Serviciul Public de Management Spitale, Cabinete Medicale și Creșe din Municipiul Craiova până la data de 22.03.2020”, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

Toate evenimentele culturale, anulate

Tot ieri, prin aceeași măsură a autorității locale, au fost anulate și toate evenimentele culturale, de genul spectacolelor sau expozițiilor, care, prin natura lor, presupun participarea mai multor persoane. „Amânarea sau anularea tuturor activităților culturale la nivelul tuturor instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Craiova. Astfel, toate spectacolele și evenimentele organizate de Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tănase Craiova, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova și Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova, sunt suspendate până la data de 22 martie 2020”, se mai arată în comunicatul Primăriei Craiova. 

Autoritățile locale, pregătite cu toate măsurile necesare

Reprezentanții municipalității au precizat că sunt pregătite să ia toate măsurile necesare pentru a proteja craiovenii de răspândirea acestui virus. ”Primăria Craiova asigură toți cetățenii municipiului că este în permanentă legătură cu autoritățile ce gestionează la niven național și județean această situație și va lua toate măsurile necesare pentru a proteja populația de răspândirea acestui virus. Totodată, îndemnăm populația să rămână calmă și să respecte cu maximă seriozitate măsurile de prevenție luate”, se arată în comunicatul Primăriei Craiova. De luni, și cele patru spitale din Craiova, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Filantropia, Spitalul de Neuropsihiatrie și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au intrat în carantină.

Pacientul cu coronavirus, internat în continuare la Craiova

Pacientul de 51 de ani din Caracal, care a fost depistat cu coronavirus, pe care l-a contractat de la bărbatul de 71 de ani din Suceava, alături de care s-a întors în autocarul Atlassib din Italia, este internat în continuare la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Potrivit conducerii spitalului, bărbatul a fost internat într-un salon special, încă de vineri seara, pe 6 martie, de la ora 18.30. Sâmbătă, medicii de la Boli Infecțioase i-au făcut testul de coronavirus și a reieșit că este purtătorul virusului. În cursul zilei de luni, s-a făcut un nou test, care, de asemenea, a ieșit pozitiv, ceea ce înseamnă că pacientul cu coronavirus rămâne internat la Craiova și în perioada următoare.