Meci nebun între Everton și Tottenham

0
332

Runda a 5-a a Cupei Angliei a avut pe parte unul dintre cele mai spectaculoase partide ale acestui sezon, un meci jucat intens până în ultimul minut al prelungirilor.

Pe Goodison Park, Everton a trecut de Tottenham cu scorul final de 5-4, meci în care deși Spurs a deschis scorul rapid în minutul 3, formația antrenată de Jose Mourinho a scăpat meciul de sub control după golul egalizator  marcat de Everton. După ce Davinson Sánchez a marcat primul gol al întâlnirii, Tottenham nu a reușit să revină în avantaj pe durata celor 120 de minute, chiar și dacă clubul londonez a egalat de două ori scorul în repriza a doua. Condusă pe tabelă din startul partidei, Everton a egalat după 33 de minute de joc, majorând ușor avantajul la 3-1 în ultimele 10 minute ale primei reprize urmând ca în minutele de prelungire ale primei reprize Spurs să reducă diferența de scor prin Erik Lamela(3-2). A doua repriză a prins-o de doua ori în avantaj pe Everton(3-2/4-3) însă de fiecare dată Tottenham a egalat rapid trimițând meciul în prelungiri. Prelungirile meciului din cupă, disputat într-o singură manșă, au stabilit scorul final de 5-4 în favoarea caramelelor iar partida nu a avut nevoie de lovituri de departajare pentru stabilirea echipei calificate în runda următoare a competiției.  Meciul dintre Everton și Tottenham a fost pe departe unul dintre cele mai intens disputate partide de fotbal ale sezonului în Anglia de până acum prin ocaziile și ritmul rapid avut de cele două echipe ce se luptă în clasamentul Premier League din anul acesta pentru un loc ce permite posibila calificare a acestora într-o competiție europeană.

Pentru Everton au marcat Richarlison- 38,68/ Dominic Calvert-Lewin-36/ Gylfi Sigurosson-43/ Bernard-97 iar pentru Tottenham  Davinson Sánchez-3/57, Erik Lamela-45+3, Harry Kane-83.