Copii salvaţi de la înec de jandarmi

0
121

Doi copii, în vârstă de 8, respectiv 9 ani, au fost salvaţi de jandarmi de la înec, după ce gheaţa lacului din Filiaşi unde se jucau a cedat sub ei. Copiii au fost preluaţi de o ambulanţa şi duşi la spital, unde au primit îngrijiri medicale, fiind în afara pericolului.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, în oraşul Filiaşi. În jurul orei 14.00, jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Filiaşi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj au fost anunţaţi de o persoană că doi copii, care se jucau pe gheaţa formată pe lacul de agrement din zona centrală a oraşuluii, au căzut în apă când gheaţa a cedat sub greutatea lor şi sunt în pericol de înec. La faţa locului s-au deplasat imediat cei 4 jandarmi ai echipei care, împreună cu 3 agenţi de poliţie sosiţi şi ei în zonă, au improvizat din scuturile de protecţie două sănii cu ajutorul cărora, doi dintre jandarmi au reuşit să se deplaseze pe gheaţă până la copii. Cei doi copii, în vârstă de 8 ani şi respectiv 9 ani, au fost scoşi, în cele din urmă, din apă, aşezaţi pe scuturile de protecţie şi traşi la mal de către ceilalţi colegi, cu ajutorul unor chingi. Pentru că localnicii sunaseră între timp şi la 112, la locul incidentului a ajuns şi un echipaj de ambulanţă, copiii fiind transportaţi la Spitalul Filiaşi în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Din fericire, starea lor de sănătate este bună şi au scăpat cu o sperietură zdravănă.

În ceea ce-i priveşte pe salvatorii lor, cei patru subofiţeri din cadrul IJJ Dolj – plt. Ionuţ Pîslan, plt. Valentin Şotea, plt. adj. Irinel Tudorică şi plt. Adj. Nicolae Nedelcu – vor fi recompensaţi de conducerea unităţii.

Pentru curajul de care au dat dovadă, jandarmii care au participat la salvarea celor doi copii au fost felicitaţi de conducerea I.J.J. Dolj şi urmează să fie recompensaţi conform prevederilor regulamentelor militare în vigoare”, a precizat cpt. Ion Ţapu, ofiţer de presă al IJJ Dolj.