Bătrân decedat în incendiul pornit de la o ţigară

0
94

Pompierii doljeni au avut un week-end “de foc”, la propriu, fiind nevoiţi să intervină pentru stingerea mai multor incendii izbucnite în Craiova, dar şi în judeţ. Un bărbat din comuna Daneţi a fost găsit mort în locuinţa sa, după ce pompierii au stins flăcările pornite, cel mai probabil, de la o ţigară lăsată aprinsă la întâmplare de proprietar.

Cel mai grav eveniment s-a înregistrat duminică, în comuna Daneţi. Pompierii din Bechet au intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Aurică Smărăndache, din satul Locusteni. La sosirea echipajului  de intervenţie, dormitorul imobilului era plin cu fum dens, iar proprietarul, în vârstă de 75  ani, a fost găsit decedat. În urma verificărilor, cadrele ISU Dolj au stabilit că flăcările au pornit de la o ţiagară aprinsă lăsată la întâmplare.

Un incident care a dus la activarea grupei operative a ISU Dolj s-a petrecut vineri seară în Craiova şi, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Pompierii au fost anunţaţi de un incendiu izbucnit pe strada Brestei, la o hală de prelucrare a rumeguşului. Ţinând seama că era vorba despre materiale uşor inflamabile, la faţa locului au fost trimise două autospeciale de intervenţie, pompierii găsind hala de producţie brichete rumeguş cuprinsă de flăcări.

“Din cauza unei scântei mecanice, au ars aproximativ 1.500 kg rumeguş, grinzile din lemn ale halei şi mai multe echipamente de prelucrare a rumeguşului. Din fericire, nu au rezultat victime, iar incendiul a fost lichidat în perimetrul găsit”, a declarat mr. Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.