Matineu muzical duminical, cu trei concerte pentru pian şi orchestră

0
82

Filarmonica „Oltenia” vă invită mâine, 12 ianuarie, ora 11.30, la un matineu muzical, cu concerte pentru pian şi orchestră de Bee thoven, Schumann şi Rahmaninov. Vor interpreta Orchestra Simfonică a instituţiei, condusă de dirijorul  Alexandru Iosub, soliştii Vincenzo Balzani, Chiara Orsetti (pian) şi Keiko Osawa (Japonia). Biletele se găse sc la Agenţia Filarmonicii (tel. 0351.414.697), la preţul de 15 lei (pentru elevi, studenţi, pensionari – 10 lei).

Personalitate marcantă a vieţii muzicale italiene şi internaţionale, maestrul Vincenzo Balzani datorează pregătirea de specialitate Conservatorului „Giuseppe Verdi” din  Milano. Pe parcursul carierei artistice a întreprins turnee în întreaga lume, evoluând ca solist sau ca membru în diferite formaţii camerale pe scene faimoase de concert  şi participând la festivaluri celebre desfăşurate în Italia. Din 1973 este profesor titular la catedra de pianprincipal din cadrul amintitului Conservator, în prezent fiind frecvent  invitat în comisiile de jurizare a unor renumite concursuri de profil. De asemenea, susţine cursuri de perfecţionare şi de măiestrie artistică, cursuri de master şi conferinţe atât în Italia, cât şi în străinătate.

 Chiara Orsetti este absolventă a Conservatorului din La Spezia, unde a studiat pianul sub îndrumarea maestrului Ilio Barontini. A participat la diferite cursuri de măiestrie şi de perfecţionare artistică susţinute de reputaţi pianişti,iar în prezent frecventează cursurile maestrului Vincenzo Balzani, în cadrul Academiei „Prietenii Pianului” (Milano). S-a afirmat pe scenele unor renumite concursuri naţionale şi internaţionale de pian. În anul 2011 a evoluat în România ca solistă în compania Orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău. 

Keiko Osawa a fost iniţiată în studiul muzicii încă de la vârsta de trei ani, ca beneficiară a programului educaţional intensiv al renumitei şcoli japoneze de muzică „Yamaha”. Preocupările sale artistice s-au extins mai târziu, tânăra vizând şi realizarea unei cariere de balerină profesionistă, alături de studiul instrumentelor de suflat. Este absolventă a Departamentului de Pian din cadrul Colegiului de Muzică din Osaka, în prezent continuând să aprofundeze studiul pianului prin frecventarea diferitelor cursuri internaţionale de perfecţionare şi măiestrie artistică.

 

În program:
 Ludw ig van Beethoven:
Concertul nr. 4 în Sol major, op. 58
 Robert Schumann: Concertul
în La minor, op. 54
 Serghei Rahmaninov: Concertul
nr. 2 în Do minor, op. 18