Luminiţele feerice şi căsuţele de basm, în topul atracţiilor de Crăciun la Craiova

0
231

Beculeţele de sărbătoare s-au aprins în centrul oraşului, iar îngeraşii şi LED-urile întregesc atmosfera de poveste.

Centrul Craiovei miroase a scorţişoară şi turtă dulce. Au început evenimentele din seria „Lumi magice”, iar oraşul a îmbrăcat straie de poveste. Bradul împodobit, renii, îngeraşii, ghirlandele şi perdelele luminoase ne îmbie să intrăm în spiritul sărbătorilor.

Şi în acest an, căsuţele pictate sunt una dintre principalele atracţii. Ele îşi aşteaptă clienţii cu toate bunătăţile pentru masa de sărbătoare şi cu deserturi create după reţete vechi şi noi, ca de exemplu mere caramelizate, vată de zahăr şi cozonac. La căsuţe se vând şi produse handmade, inclusiv bijuterii personalizate, globuri pictate, vase tradiţionale şi alte cadouri unicat.

Pentru a evita aglomeraţia, serbările de Crăciun sunt organizate în mai multe locuri din oraş, printre care Parcul Nicolae Romanescu şi Pieţele Fraţii Buzeşti, Mihai Viteazul şi William Shakespeare. Pe scena amplasată în Piaţa Fraţii Buzeşti vor fi spectacole în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică, iar printre cei care ne vor încălzi sufletele se numără artişti ai mai multor instituţii de cultură din judeţul Dolj.

Crăciunul este, în primul rând, o sărbătoare a copiilor. Pentru ei există o serie întreagă de activităţi, inclusiv un atelier al lui moş Crăciun. Cei mici se pot da în carusel, pot intra la patinoar în Piaţa Mihai Viteazul sau pot participa la jocuri interactive în Piaţa William Shakespeare. Tot aici, pentru părinţi şi adolescenţi va exista o zonă street food cu preparate urbane.

Evenimentele din seria „Lumi Magice” vor ţine până după Revelion. Ele se desfăşoară în condiţii speciale, astfel că toţi craiovenii sunt invitaţi să poarte mască. Pentru acces în zona scenei este necesară prezentarea certificatului verde.