Doljeanul care a agresat un poliţist din Dăbuleni, trimis în judecată şi menţinut după gratii

0
163

Tribunalul Dolj a respins joi, 8 decembrie a.c., contestaţia bărbatului de 48 de ani, din Dăbuleni, ajuns după gratii pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce a lovit un agent de poliţie din localitate. Dosarul în care doljeanul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, s-a înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 23 noiembrie şi este acum analizat în camera preliminară a instanţei.

inchisoare-2Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, joi, 8 decembrie a.c., contestaţia făcută de Vasile Zdurcea, de 48 de ani, din Dăbuleni, împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova a menţinut faţă de el măsura arestării preventive, pe 25 noiembrie a.c., la două zile după ce s-a înregistrat la instanţă dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice: „Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul Zdurcea Vasile împotriva încheierii de Cameră Preliminară din data de 25.11.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova. În baza art.275 alin.2 NCPP: Obligă contestatorul la plata sumei de 150 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 08.12.2016”.

Reamintim că fapta s-a petrecut duminică, 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în oraşul Dăbuleni. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina inculpatului, Vasile Zdurcea, de 48 de ani, s-a reţinut că, în timp ce-şi conducea autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, pe strada „Simion Bărnuţiu” din localitate, a fost oprit pentru control, de un echipaj format din doi agenţi de poliţie. Unul dintre poliţişti (D.M.O.) l-a testat pe Zdurcea cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost urcat în maşina Poliţiei şi dus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

„În incinta Spitalului Oraşului Dăbuleni, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice şi a înjurat-o, a agresat-o fizic pe persoana vătămată, a lovit-o cu cotul în zona toracică şi cu pumnul în zona feţei, adresându-i, totodată, ameninţări cu acte de violenţă. Urmare a agresiunilor fizice exercitate asupra sa, persoanei vătămate i-au fost distruşi ochelarii de vedere şi a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal ataşat la dosarul cauzei. De asemenea, inculpatul a adus în stare de degradare uniforma purtată de persoana vătămată în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, ne-au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.