Festivalul Brazilor de Crăciun – o şansă pentru educaţia copiilor

0
298

Festivalul Brazilor de Crăciun este prilejul ideal pentru a demonstra solidaritatea socială prin donaţii care ajung direct şi transparent la copiii incluşi în programele organizaţiei Salvaţi Copiii.

Ajuns la cea de a 11 ediţie, evenimentul aduce în atenţie zeci de brazi creaţi din imaginaţia designerilor. Aceştia pot fi vizualizaţi şi cumpăraţi de pe pagina organizaţiei Salvaţi Copiii. Fondurile care se vor aduna vor fi folosite pentru aproximativ 3.200 de copii şi familiile lor, care vor fi integraţi în programare de prevenire a abandonului şcolar şi de integrare socială.

Povestea Festivalului de Crăciun a început în 2001 când organizaţia Salvaţi Copiii România, preluând o idee de succes din Anglia, a dezvoltat o modalitate unică de strângere de fonduri pentru susţinerea educaţiei copiilor care trăiesc în medii sociale vulnerabile. Festivalul Brazilor oferă tuturor celor care îşi doresc să se implice ocazia de a celebra Crăciunul, în spiritul generos al acestei sărbători, dar şi copiilor aflaţi în dificultate prilejul să creadă că Moş Crăciun există.

În 10 ani s-au strâns 227.000 euro

În timp, evenimentul a luat o foarte mare amploare, tot mai mulţi designeri, sponsori şi companii dorind să se implice şi să contribuie. În fiecare an, designerii se afla în faţa unei provocări. Ei sunt invitaţi să inventeze cel mai strălucitor, mai original decorat, mai festiv şi mai neobişnuit brad de Crăciun din câţi au existat vreodată. Cu sprijinul lor, mii de copii au ajuns să aibă acces la educaţie. În primele zece ediţii ale festivalului s-au strâns 227.000 de euro, bani care au fost folosiţi pentru reintegrarea şcolară a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar  pentru 13.700 de copii.

În prezent, potrivit datelor deţinute de companiile implicate în acţiuni de donare,  362.062 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani nu au acces la educaţie, iar datele transmise de Eurostat ţara noastră ocupă primul loc din Europa în ceea ce priveşte procentul copiilor care trăiesc la limita subzistenţei-unul din trei copii trăieşte la limita sărăciei.