Electroputere Parc se deschide în trei etape

1
68

Deşi primii vizitatori au trecut pragul în urmă cu trei săptămâni, unii dintre ei fiind deja familiarizaţi cu interiorul mall-ului, Electroputere Parc a fost deschis, ieri, şi într-un mod oficial. Reprezentantul dezvoltatorului K&S Developments, directorul Auchan România şi primarul Craiovei, Antonie Solomon, au tăiat împreună panglica inaugurală, anunţând că întreg centrul comercial va fi gata în vara lui 2012, când va fi deschisă şi o sală de cinema.

Potrivit dezvoltatorilor K&S Developments, mall-ul Electroputere Parc va fi deschis în trei etape. Prima dintre ele a avut loc ieri şi s-a făcut în prezenţa reprezentantului Steven Van Den Bossche, a directorului Auchan România, dar şi a primarului Craiovei, Antonie Solomon. “În urmă cu doi ani, am vizitat pentru prima dată Electroputere împreună cu partenerul meu, Kris Carton. Intrând în această clădire, din primele momente, amândoi am avut aceeaşi sentiment: că aceasta este alegerea, că este o locaţie unică în care ne vom dezvolta proiectul. În decembrie 2010, mă aflam în faţa notarului din Craiova semnând achiziţia a 12 hectare de teren, care includeau această clădire istorică”, a povestit reprezentantul K&S Developments. Acesta a precizat, de asemenea, că s-a decis să se păstreze inclusiv  numele de Electroputere “întrucât reprezintă un brand cu o vechime de 60 de ani în Craiova”.

Un centru comercial unic în ţară

Electroputere Parc este considerat un centru comercial unic în ţară, în principal datorită dimensiunii sale. “Este un proiect excepţional prin dimensiunea sa, prin poziţia sa în oraş, prin arhitectura sa, prin calitatea prezentărilor asigurate de firme. Are o dezvoltare în mai multe etape şi sunt convins că va deveni centrul comercial dominant în Craiova şi în sudul României”, a apreciat şi Patrick Espasa, directorul general Auchan România, retailerul alimentar cu cea mai mare expunere în mall. Potrivit acestuia, Auchan Craiova este al nouălea din România şi al 100-lea în Europa Centrală şi de Est. “Este o dovadă de încredere pe care o acordăm potenţialului pieţei româneşti. Cu această investiţie directă în proprietate confirmăm încă o dată planul nostru de dezvoltare în România de a ajunge la 14 magazine în 2014, în baza unei investiţii de 150 de milioane de euro”, a mai spus acesta.

Diplomă de onoare din partea primarului Antonie Solomnon

Primarul Antonie Solomon a ţinut să le mulţumească investitorilor că au venit la Craiova, oferind locuri de muncă şi, totodată, o altă perspectivă de viaţă pentru craioveni. “Vreau să le mulţumesc celor care au investit aici, fiindcă în această perioadă de criză economică care bântuie Europa. Au avut curajul să găsească, să vină în Craiova şi să găsească şi soluţii financiare. Eu m-am blocat în urmă cu ceva timp când am intrat pe acest şantier şi nu era compartimentat nimic, doar o hală imensă, aproape 10 hectare să construieşti un centru comercial. Şi am avut temeri să nu se întâmple ce s-a întâmplat pe Caracal, la intrare în Craiova, să renunţe , să plece şi să aştepte până se termină criza. Iată că, astăzi, reuşim să păşim într-un centru comercial aşa cum ni l-am dorit cu toţii şi cum am văzut şi în alte părţi. Eu zic că este cel mai frumos”, a spus edilul-şef al Craiovei, acordând şi o diplomă de onoare reprezentanţilor K&S Developments.

Întreg mall-ul va fi gata în vara lui 2012

În acest moment, potrivit dezvoltatorilor, în Electroputere Parc sunt deschise 64 de magazine, atât firme naţionale, cât şi firme internaţionale, printre care hipermarketul Auchan, C&A, New Yorker, LC Waikiki, Domo, Intersport, Douglas, Deichmann, Takko, Leonardo, Kenvelo, Tom Taylor, Noriel. Conform calendarului, până la jumătatea lunii martie, vor fi disponibile publicului mai mult de 80 de magazine, însemnând toată suprafaţa parterului. La etajul mall-ului se va deschide o zonă de food şi entertaiment, care vor fi gata până la primăvara anului viitor. Cea de-a treia, şi ultima etapă, va include Decathlon, Media Galaxy şi Norauto şi va fi deschidă în prima jumătate a anului viitor, urmând să se completeze apoi de către operatorul DIY şi Leroy Merlin. Se apreciază că, după toate etapele de deschidere, Electroputere Parc va fi cel mai mare centru comercial din Craiova şi din Dolj.

 

1 COMENTARIU

  1. Cred intr-adevar ca este frumos sa ai un loc civilizat de shopping si de plimbare. Este o placere sa vezi arhitectura simplista, moderna a mall-ului nostru Electroputere Parc

Comments are closed.