Preliminarii CM 2018: Planul polonezilor la Bucureşti: “Ne dorim să controlăm meciul din primul minut”

0
50

Selecţionerul echipei naţionale a Poloniei, Adam Nawalka în cadrul unei conferinţe de presă că ştie foarte bine calităţile reprezentativei României, dar a precizat că îşi doreşte ca jucătorii săi să controleze meciul din primul minut.

“Noi am făcut tot ceea ce trebuia pentru a pregăti acest meci. Am observat la antrenamente că şi din punct de vedere mental suntem pe drumul cel bun. Sunt convins că la meciul de mâine seară vom arăta pe teren tot ceea ce am pregătit în aceste zile. Noi vom face tot posibilul să câştigăm meciul cu România. Suntem pregătiţi pentru un meci greu. Întâlnim o echipă care în ultima perioadă a arătat o organizare foarte bună. Ne dorim să controlăm meciul din primul minut, dar contează şi ce va face adversarul. Daum este un antrenor valoros care a câştigat campionate în Germania şi Turcia, dar noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Cu siguranţă România are un plan de joc, însă repet, important este cum vom juca noi. Toţi jucătorii au primit informaţii despre adversarii direcţi. Cunoaştem calităţile lor şi ale noastre, dar ne propunem să câştigăm acest meci”, a spus Nawalka.

Tehnicianul a precizat că va fi nevoie de aportul tuturor jucătorilor săi pentru a câştiga meciul de vineri. “Echipa României va juca pentru a obţine toate cele trei puncte. În ceea ce ne priveşte, nu este vorba doar despre a juca inteligent, important va fi şi cum vom lupta. Fiecare element din pregătirea acestui meci este important. Vom avea în faţă un adversar foarte bun din punct de vedere tehnic şi tactic, aşa că va conta felul în care vom reuşi să aplicăm ceea ce am pregătit la antrenamente. Fotbalul este un sport de echipă şi va fi nevoie de aportul tuturor jucătorilor pentru a câştiga”, a adăugat Adam Nawalka.

Meciul România – Polonia, din cadrul etapei a patra  a fazei grupelor, se joacă vinwei seară pe Arena Naţională, de la ora 21:45 (TVR 1). În grupa tricolorilor, se mai joacă de asemenea Armenia – Muntenegru şi Danemarca – Kazahstan. Muntenegru şi Polonia conduc în clasament, cu câte 7 puncte, urmate de România cu 5, Danemarca cu 3, Kazahstan cu 2 şi Armenia fără vreun punct.