Preliminarii CM 2018: Daum: “Polonia, un exemplu pentru România!”

0
51

România este în faţa primului test cu o echipă de top în preliminariile Cupei Mondiale, iar selecţionerul Christoph Daum consideră că tricolorii au numai de învăţat de pe urma ascensiunii naţionalei Poloniei din ultimii ani.

În acest moment, jucătorii din naţionala lui Adam Nawalka sunt cotaţi mult mai bine decât românii şi joacă al echipe cu nume grele, ca PSG, Bayern Munchen, Napoli, Lyon, Monaco sau Roma.

 “Va fi un meci de a fi sau a nu fi, la fel ca următoarele meciuri. Am lucrat cu mulţi jucători fantastici din naţionala Poloniei şi ştiu ce mentalitate au, ce caractere fantastice şi vedem rezultatul acum. Sunt mulţi polonezi care joacă la echipe de top ale lumii. Dezvoltarea Poloniei din ultimii 15 se vede în rezultatele echipei naţionale şi ale jucătorilor. Poate fi un exemplu pentru România, care ar putea ajunge la nivelul unde e acum Polonia. Adam Nawalka e un tip super, iar pentru mine, cu numele şi succesul său, e emblematic pentru dezvoltarea Poloniei”, a declarat Christoph Daum, în cadrul conferinţei de presă de joi.

Întrebat dacă se teme o demitere, în cazul unui egal sau al unei înfângeri, Daum a răspuns pe un ton glumeţ: Rămâne de văzut. Dacă e să câştig, să mă aştept să primesc un contract pe 10 ani?”.

Meciul România – Polonia, din cadrul etapei a patra  a fazei grupelor, se joacă vinwei seară pe Arena Naţională, de la ora 21:45 (TVR 1). În grupa tricolorilor, se mai joacă de asemenea Armenia – Muntenegru şi Danemarca – Kazahstan. Muntenegru şi Polonia conduc în clasament, cu câte 7 puncte, urmate de România cu 5, Danemarca cu 3, Kazahstan cu 2 şi Armenia fără vreun punct.