PNL şi-a lansat candidaţii la parlamentare, din regiunea Oltenia

0
45

pnl 2În prezenţa preşedintelui partidului, Alina Gorghiu, şi a celorlalţi lideri de la Bucureşti, a avut loc, ieri, la Casa Studenţilor, lansarea candidaţilor PNL din regiunea Oltenia. Deşi a catalogat rezultatul de la alegerilor locale ca fiind prost, Alina Gorghiu a spus că are încredere că echipa de la Dolj îşi va atinge targetul stabilit pentru alegerile parlamentare. Liderul PNL nu a dorit să dezvăluie scorul pe care l-a impus la Dolj, dar a admis că aici este mai greu să câştigi în faţa PSD-ului, care promovează politici „neloiale” prin acordarea de ajutoare sociale. 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a spus că mesajul liberalilor pentru Dolj, ca şi cel pentru toate zonele cu administraţie de stânga, este să voteze schimbarea. „După 26 de ani în care Doljul este campion la ajutoare sociale şi la asistenţă socială, a venit vremea să aducem şi bunăstare în judeţ Dolj şi în judeţele din Oltenia. Mesajul meu către absolut fiecare locuitor al Doljului şi, în general, un mesaj unde administraţia este stânga: sunt mesaje de schimbare care ţin de nevoia de a schimba un anumit fel de a face politică. România înapoi este sloganul PSD, noi dorim România înainte, acestea este sloganul şi obiectivul nostru. Şi un parteneriat corect pe care PNL îl are cu Dacian Cioloş şi cu societatea civilă şi cu mediul antreprenorial cred că se poate vedea foarte bine şi în Dolj”, a spus Gorghiu.

 Preşedintele PNL a enumerat apoi câteva „semnale pozitive” pe care doljenii le-au primit din partea guvernului Cioloş: convingerea americanilor de la Ford de a mai continua producţia, construcţia autostrăzii Craiova – Piteşti şi a spitalului regional şi decizia ca Brigada Multinaţională NATO să fie găzduită aici. „Dacă tragem linie, o să constatăm că sunt investiţii de miliarde de euro care vor veni în această zonă. Şi dacă nu vrem să ne limităm doar la renovat faţade pentru blocuri în Craiova, ar trebui să optăm – şi încurajarea mea pentru cei de aici este să meargă pe o formulă care arată deschidere pentru mediul economic, deschidere pentru schimbare. O formulă de parteneriat PNL, împreună cu primul ministru  Cioloş care arată că se poate genera bunăstare pentru fiecare cetăţean, nu doar momeala aceasta cu ajutoarele sociale care, din păcate, crează dependenţă faţă de PSD”, a mai declarat liderul PNL.pnl

Gorghiu acuză politica ajutoarelor sociale, la Dolj

Din această cauză, Doljul este văzut de către conducerea liberală ca un judeţ greu de cucerit, din cauza politicii pe care o practică PSD-ul. „În judeţul acesta este greu să faci politică raţional şi corect. În secunda când vii şi discuţi despre proiecte, despre economie şi locuri de muncă, cineva de la PSD îţi trânteşte un panou mare, la intrarea în oraş, că a dat 50.000 de ajutoare sociale. Este realmente jenant, am senzaţia că promovăm sărăcia, nu vrem să promovăm bunăstarea sau creşterea economică sau un proiect de investiţii”, a criticat liderul liberal politica de la Dolj.

În altă ordine de idei, Alina Gorghiu a recomandat craiovenilor să „nu se mai lase minţiţi” de discursul primarului Lia Olguţa Vasilescu în legătură cu plecarea sau nu în Parlament, după momentul alegerilor. „Trebuie să vă hotărâţi dacă să vă mai lăsaţi minţiţi de genul acesta de discurs. Nu poţi să fii cu fundul în două luntrii şi să nu le spui oamenilor adevărul. Spune, domnule, pentru ce candidezi. Dacă nu, de ce candidezi, ca să îi minţi? ”, a spus Gorghiu.

PNL Dolj, responsabilizat după scorul „prost” de la locale

Scorul „prost” de la alegerile locale al PNL Dolj va acţiona, în opinia liderului PNL, ca un duş rece ce va determina echipa să funcţioneze mai bine. „Îmi pare rău că, la Craiova, am avut un insucces şi un rezultat prost. Însă am speranţa că rezultatele de la parlamentare înseamnă o reacţie a duşului rece de la locale şi m-aş bucura să văd că acel moment electoral, în Dolj, a fost înţeles aşa cum trebuie şi că echipa va funcţiona mult mai bine, mult mai unită şi va aduce şi Doljul înainte, nu doar România înainte”, a declarat liderul PNL.pnl (1)

Alina Gorghiu a spus însă că are încredere în echipa de la Dolj şi că sunt multe persoane care ar putea să fie viitori miniştri în Guvernul Cioloş. „Nu pot să fiu ca la piaţă şi să zic: trei bucăţi de la Dolj şi şase de la Mureş. Dar, în mod cert, resursa umană de aici se poate califica pentru un portofoliu de ministru. Parlamentarii sunt foarte buni, nu doar cei de aici, ci din toată regiunea Olteniei, şi cred că vor putea fi, la fel de bine, şefi de comisii de specialitate în Cameră şi Senat. Şi, evident, şi în executiv. Că nu or fi toţi miniştri, că e mai greu că sunt puţine funcţii de miniştri, dar multe alte locuri într-un executiv unde oameni cu expertiză bună pot să aducă plus valoare”, a spus Alina Gorghiu.

Conducerea PNL a dezvăluit că a impus un scor organizaţiei de la Dolj pentru alegerile parlamentare, fără a-l dezvălui. „Le-am dat şi un target pe care nu am să îl spun public şi pe care sper că o să îl atingă. Dar fiecare lider, cu coloană vertebrală şi dacă nu îşi îndeplineşte un obiectiv, evident că îşi dă demisia. Numai că sunt absolut convinsă că, la Dolj, se va atinge obiectivul”, a mai spus liderul PNL.