Alina Gorghiu, despre alegerea lui Donald Trump: „Parteneriatul strategic cu SUA va fi la fel de puternic”

0
52

casa albaLiderul PNL, Alina Gorghiu, a comentat, la Craiova, rezulatul alegerilor prezidenţiale din America, câştigate, după cum se ştie, de republicanul Donald Trump, spunând că este încrezătoare că alegerea noului preşedinte nu va influenţa parteneriatul strategic Romnia-SUA.

Liderul PNL a apreciat rezultatul ca fiind unul surprinzător, în raport cu sondajele, dar clar, în funcţie de numărul de voturi în favoarea republicanului. „Mie mi s-a părut un rezultat surprinzător cel pe care l-am văzut, cu toţii, de dimineaţă, asta dacă ţinem cont de sondajele pre-electorale pentru că arătau într-un fel sondajele şi rezultatul pe care l-am văzut azi a fost în altă direcţie. Însă trebuie spus că a fost un rezultat foarte clar, tranşant, care a indicat câştigătorul în mod cert”.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a adresat apoi felicitări învingătorilor, lui Donal Trump şi republicanilor din Camera Reprezentanţilor şi Senat. ”Adresez felicitări şi preşedintelui Trump, dar şi Partidului Republican, care au reuşt să gestioneze bine toată această perioadă, astfel încât câştigul să fie de partea lor. nu mai puţin importantă este victoria pe care dânşii o realizează în Congres. Alături de votul pentru preşedimte, s-a dat un vot pentru ceea ce înseamnă Camera Reprezentanţilor şi Senat, iar câştigul republicanilor a fost pe linie”.

Liderul liberal a interpretat această victorie a republicanilor ca o dorinţă de schimbare a poporului american. „Din punctul meu de vedere, esenţa acestor alegeri din SUA se poate traduce într-o frază: că este un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat, un mesaj că liderii politici trebuie să rezoneze cu agenda publică. Şi că atunci când nu o fac, schimbarea se produce”.

Conducerea PNL este convinsă că schimbarea liderului de la Casa Albă nu va afecta parteneteriatul strategic pe care Romnia îl are cu SUA. „Să nu uitaţi că tot în vremea unui republican a fost pus la punct şi parteneriatul nostru strategic şi apartenenţa noastră la NATO. Deci eu sunt încrezătoare că raportul România – SUA, parteneriat strategic cu SUA, nu se va schimba şi rămâne la fel de puternic ca şi înainte”, a precizat preşedintele PNL, într-o conferinţă de presă, susţinută în sediul PNL Dolj, înainte de lansarea candidaţilor pentru parlament.