În arest după ce a fost prins cu aproape 20.000 pachete de ţigări de contrabandă

0
185

Un bărbat de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost reţinut pe 24 de ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins, în comuna Podari, cu aproape 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă în maşină. Poliţiştii de investigarea fraudelor au confiscat atât ţigaretele, în valoare de 240.000 lei, cât şi autovehiculul folosit la transportul acestora, care au fost predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Mehedinţeanul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanţii Poliţiei Dolj au anunţat că, sâmbătă seară, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în serviciul de supraveghere şi control al circulaţiei, în comuna Podari, au oprit pentru verificări o autoutilitară Mercedes Sprinter, la volanul căreia a fost identificat Nicuşor Predoaica, de 46 ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. La controlul făcut în interiorul dubiţei, oamenii legii au descoperit 19.990 pachete ţigări netimbrate (399.800 ţigarete) marca Marble. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor ajunşi la faţa locului au preluat cercetările, stabilind faptul că ţigările identificate provin din contrabandă, iar valoarea acestora pe piaţă se ridică la suma de 240.000 lei. Astfel, pe numele celui în cauză a fost întomcit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. În baza probatoriului administrat de poliţiştii craioveni, mehedinţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj. De asemenea, autoutilitara folosită la transportul de ţigarete a fost indisponibilizată şi predată Direcţiei Regionale Vamale Craiova, care urmează să stabilească şi prejudiciul adus bugetului de stat de către suspect.

„Suspectul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile”, ne-a declarat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.