Băut la volan, a accidentat un motociclist şi a fugit

0
154

Un motociclist de 26 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, a fost rănit, sâmbătă după-amiază, de un şofer care a fugit de la locul faptei. Tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri medicale, iar când l-au găsit pe şoferul fugar poliţiştii au stabilit că băuse, aşa că i-au întocmit dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, pe D.J. 552 E, în satul Sărbătoarea, comuna Bucovăţ, Ionică Toma, de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Matiz, în dreptul unui imobil, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi a intrat în coliziune cu motocicleta Suzuki condusă regulamentar în aceeaşi direcţie de mers de Gabriel Potîrnichie, de 26 ani, din aceeaşi localitate. Tânărul motociclist a fost rănit, din fericire uşor, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru îngrijiri medicale, însă şoferul n-a stat să vadă care este starea victimei sale, fugind de la locul faptei. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat cercetările, conducătorul auto care a părăsit locul faptei fiind identificat şi prins în jurul orei 18.00. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, acum fiind cercetat penal, în stare de libertate pentru trei infracţiuni.

„Din accident, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului motocicletei, care a fost transportat la spital, iar poliţiştii au întocmit pe numele şoferului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului”, ne-a declarat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.