Workshop-uri la Craiova Jazz Festival

0
93

Pe lângă cele 11 concerte concentrate în doar 4 zile, Festivalul de Jazz de la Craiova propune tinerilor craioveni două întâlniri, la superlativ, cu jazz-ul pe înţelesul tuturor.

macheta“Este o ocazie unică de a intra în povestea captivantă a jazz-ului alături de Florian Lungu, un împătimit al genului şi o istorie vie. Vor face demonstraţii live de virtuozitate Decebal Bădilă, cel mai mare interpret de jazz la chitară bass pe care l-a dat România, şi poli-instrumentistul Lucian Nagy, care va cânta la saxofon, flaut, kaval bulgar, duduk & alte instrumente etnice. Vom afla cum influenţează geografia muzica de jazz, creând diferite stiluri”, precizează reprezentanţii Filarmonicii “Oltenia”. Preţul biletelor este unul modic, 10 lei, pentru fiecare eveniment.

Organizată de Filarmonica „Oltenia”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, prima ediţie a festivalului propune iubitorilor de muzică, în perioada 14 – 17 septembrie, nume consacrate ale jazz-ului naţional şi internaţional, dar şi tinere talente.

 

VINERI, 15 SEPTEMBRIE 2017

Sala Filarmonicii „Oltenia”

ORA 11:00 – „Performanţe de virtuozitate în jazz-ul autohton şi mondial” –

prelegere susţinută de FLORIAN LUNGU

Live Guest Star Group: TRIO Petrică Andrei (pian),

Decebal Bădilă (chitară bas), Vlad Popescu (percuţie)

 

SÂMBĂTĂ, 16 SEPTEMBRIE 2017

Sala Filarmonicii „Oltenia”

ORA 11:00 – „Influenţe geografice în muzica de jazz” – workshop susţinut de LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE

Tarmu (SUA), Paul de Castro (SUA), Gabriel Rosati (SUA), Sandy Patton (SUA) sau Peter Herbolzeimer (Germania).