Eurobasket 2017 – Grecia surprinde Lituania, Franţa cedează în faţa Germaniei

0
94

Grecia a produs marea surpriză a optimilor de finală de la Eurobasket 2017, turneu care-şi dispută fazele finale în Turcia, eliminând naţionala Lituaniei, scor 77-54. După ce s-a chinuit în grupă şi a tremurat pentru calificare în faţa Poloniei, selecţionata elenă a defilat contra balticilor, având în Sloukas un jucător în mare formă (21 de puncte). Grecia va întâlni Croaţia sau Rusia în sferturi.

O altă favorită, Franţa, a fost eliminată în optimi, cedând în faţa Germaniei, scor 81-84, după ce starul campioanei Europei, ŢSKA Moscova, Nando de Colo, a ratat o aruncare de 3 puncte în ultima secundă de joc. Germania va întâlni Spania sau Turcia în sferturi.

Surpriza plăcută a fazei grupelor, Finlanda, s-a înclinat în faţa Italiei, care s-a impus lejer, scor 70-57. Italia va întţlni Serbia sau Ungaria în sferturi. O victorie la fel de categorică a obţinut şi Slovenia în faţa Ucrainei, 79-55. Dacă Dragic n-a mai făcut un joc atât de bun ca în grupe, Doncic şi Randolph au ieşit la rampă, în timp ce ucrainenii l-au avut ca MVP pe fostul jucător din Liga Naţională, Maxim Pustozvonov. Slovenia va întâlni Letonia sau Muntenegru în sferturi.