Ieri, în Dolj, au ars peste 137 ha de vegetaţie uscată

0
143

În ziua de 09 iulie, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, căutării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor medical calificat, au participat la un număr de 52 intervenții. Din numărul total de intervenții, 39 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. De asemenea, s-au înregistrat 10 incendii, în urma acestora fiind mistuite de flăcări peste 137 ha de vegetaţie uscată.

Ieri, 09 iulie, ISU Dolj a intervenit la stingerea a 10 incendii, trei dintre ele, de la Maglavit, Işalniţa şi Terpeziţa, fiind deja prezentate. ” Din numărul total de incendii,  şase au fost la vegetatie uscată, lăstăriș și miriște, stinse de pompierii doljeni pe raza localităților Ișalnița și Almăj, Ștefan cel Mare (jud. Olt), Calopăr – sat Panaghia Ișalnița – str. Ștefan cel Mare, Cerăt și Castranova – sat Puțuri. În urma acestora au ars peste 137 ha de vegetație uscată, lăstăriș și miriște. La intervențiile de stingere, alături de pompieri, au fost și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) din localitățile respective”, a precizat col. Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj . Dacă am amintit de cele trei, prezentate, ieri, azi venim cu amănunte de la celelalte.

Intervenţii la timp

Astfel, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol (combină), în com. Bucovăț, sat Palilula. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără la utilajul agricol și la miriște. În urma acestuia au ars  utilajul agricol în proporție de aprox. 90% și miriște pe o suprafață de aprox. 0,01 ha. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric (conductor electric defect). De asemenea, 09.07.2024,  Secția de Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință, în com. Bârca. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la o încăpere cu destinația de bucătărie, cu posibilitate de propagare la restul locuinței. La intervenție a participat și SVSU Bârca cu o autospecială. În urma acestuia au ars mobilier bucătărie și s-au deteriorat un aragaz, o hotă și o butelie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații închise). Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență  Goiești, Lipovu și Plenița au intervenit pentru localizarea și  lichidarea a trei incendii de vegetație uscată izbucnite pe raza localităților Goiești, Lipovu și Plenița – sat Castrele Traiane. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise). Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *