Summit-ul NATO: Anunţul lui Joe Biden

1
82

„Astăzi anunţ o donaţie istorică de echipamente de apărare aeriană, pentru Ucraina: SUA, Germania, Ţările de Jos, România şi Italia vor furniza Ucrainei încă 5 sisteme strategice de apărare aeriană Patriot, în lunile următoare”. Acesta a fost anunţul preşedintelui american, la deschiderea summit-ului NATO de la Washington. Volodimir Zelenski a mulţumit SUA pentru anunţul făcut, dar recentul atac al Rusiei asupra Kievului arată că acestea nu sunt suficiente. Preşedintele ucrainian a mai spus că forţele ruse desfăşoară diferite tipuri de arme noi. Într-un asemenea context, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat aliaţii din NATO împotriva adoptării de măsuri care ar putea atrage Alianţa nord-atlantică într-un război împotriva Rusiei.

1 COMENTARIU

 1. … ,,Toată lumea a fost cuprinsă de spectacolul extraordinar al specimenelor preistorice care se tăvălesc în mlaștina geopolitică occidentală, ajungând în adâncurile Hysteriastanului, la vederea navetei pentru pace a premierului ungar care se deplasează din Ucraina și Rusia către China.
  Și să faci asta în ajunul celei de-a 75 – a aniversări a războiului global Robocop NATO trebuie să fie afrontul suprem.
  Întâlnirea de 3 ore Putin-Viktor Mediatorul de la Moscova a fost ceva. Acestea sunt, fără îndoială, cele trei puncte principale ale lui Putin:

  Kievul nu poate permite ideea unui încetare a focului, deoarece asta ar elimina pretextul pentru extinderea legii marțiale.
  Dacă Kievul pune capăt legii marțiale, va trebui să organizeze alegeri prezidențiale. Șansele ca actualele autorități ucrainene să câștige sunt aproape de zero.
  Nu ar trebui să existe un armistițiu pentru armarea suplimentară la Kiev: Moscova vrea un joc final complet și final.
  Prin comparație, acestea sunt, probabil, cele trei puncte principale ale lui Orban:

  Pozițiile Rusiei și ale Ucrainei sunt foarte departe una de cealaltă, sunt multe de făcut.
  Războiul din Ucraina a început să aibă un impact asupra economiei europene și a competitivității acesteia (oricât de mult ar putea nega „conducerea” UE).
  „Am auzit ce crede Putin despre inițiativele de pace existente, încetarea focului și negocierile și viziunea Europei după război”.
  Orban a insistat, de asemenea, să sublinieze secretul etanș înainte de întâlnire, deoarece „mijloacele de comunicare sunt sub supraveghere totală de către Big Boys”.

  El a descris căutarea unei soluții în Ucraina drept „datoria sa creștină”. Și a spus că i-a adresat lui Putin trei întrebări directe: dacă sunt posibile negocierile de pace; dacă o încetare a focului înainte de începerea lor este realistă; și cum ar putea arăta arhitectura de securitate a Europei.

  Putin, a spus Orban, a răspuns la toate trei.

  Elementul decisiv – nu pentru belliciști, ci pentru Majoritatea Globală – a fost descrierea lui Orban despre Putin:

  „Toate negocierile cu el, el este întotdeauna într-o dispoziție bună – acesta este primul lucru. În al doilea rând, este mai mult de 100% rațional. Când negociază, când începe să explice, când face o ofertă, spunând da sau nu, este super, super rațional. Cum altfel poți să o spui în maghiară? Miros, rezervat, atent și punctual. Are disciplină. Așa că este o adevărată provocare să negociezi cu el și să fii pregătit pentru a se potrivi cu nivelul său intelectual și politic.”… ,, NATOstanul nu este în poziția de a dicta Rusiei vreun mumbo jumbo jalnic. Oferta lui Putin a fost ultima. Nu o iei? Războiul va continua până la capitulare totală.

  …. Nu există nicio iluzie la Moscova că Occidentul colectiv ar putea accepta oferta lui Putin. Serghei Naryshkin, șeful SVR, a fost direct: condițiile se vor înrăutăți. Putin a anunțat doar „cel mai scăzut nivel” al condițiilor Moscovei.

  Orban poate să fi înțeles că, în condiții reale pentru un acord de pace, regiunile RPD, LPR, Zaporojie și Herson vor veni în Rusia de-a lungul granițelor lor administrative inițiale; Ucraina va fi neutră, lipsită de energie nucleară și nealiniată; toate sancțiunile colective ale Vestului vor fi ridicate; iar fondurile înghețate Rusiei vor fi returnate.

  Înainte să se întâmple toate astea – o șansă atât de lungă – Rusia are destul timp. Prioritatea acum este un summit BRICS de succes în octombrie anul viitor la Kazan. Noii asistenți prezidențiali Nikolai Patrushev și A. Dyumin, împreună cu noul ministru al Apărării Belousov, perfecționează strategia Big Picture.

  Între timp, există întotdeauna spectacolul NATO – ca spectacol secundar. Atât de pașnic, atât de benign, atât de democratic. Valori atât de grozave de producție. Alatura-te distractiei! ”
  ( Imaginea de ansamblu din spatele navetei pentru pace a lui Viktor Mediatorul- PEPE ESCOBAR • 9 IULIE 2024• Republicat de la Strategic Culture Foundation cu permisiunea autorului sau reprezentantului în The Unz Review)

  Cine oare mai crede în ce spune cadavrul viu de la casa Albă? Iohannis , Ciucă și Ciolacu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *