Cod roşu de demiteri la Primăria Craiova

0
472

În numai o singură zi au căzut două capete de directori ai regiilor locale. Directorul RAADPFL Craiova a fost înlăturat din funcţie la primele ore ale dimineţii, iar la prânz şi-a prezentat demisia şi directorul RAT Craiova. Asta după ce, în week-end, fusese uns un nou director şi la CAO. 

Noul director general al CAO, Constantin Mitriţă, a fost numit pe funcţie într-o zi nelucrătoare. Sâmbătă a avut loc prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie, iar primul punct de pe ordinea de zi a fost alegerea unui nou director, cunoscut fiind faptul că, de câteva luni, nu mai exista nici un şef acolo. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că au existat “două CV-uri” pentru această poziţie, dar a evitat să ofere mai multe detalii în acest sens. “Oricum, a rămas în funcţie domnul director tehnic Roşu, care cunoaşte foarte bine lucrurile”, s-a mulţumit să prezinte noua achiziţie. Omul de afaceri Constantin Mitriţă nu are nici o legătură cu administraţia publică, criteriul politic – el fiind membru PNL – fiind singurul care a contat.

Radu Preda

Ion Petre, înlocuit cu Radu Preda

Valul de schimbări a atins, ieri, încă două regii din subordinea directă a Primăriei Craiova. La primele ore ale dimineţii, primul schimbat a fost Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova, acesta fiind înlocuit cu Radu Preda. Ca şi în cazul noul director al CAO, primarul a omis să facă prezentarea noului său director. Se ştie însă că, şi în cazul numirii acestuia, a contat mai puţin experienţa într-o funcţie administrativă de execuţie. Deşi a fost ales consilier judeţean pentru al doilea mandat, Radu Preda nu a mai părăsit instituţia Primăriei Craiova după instalarea în funcţie a noului primar. Pentru o scurtă perioadă de timp, acesta a condus-o, de la volanul maşinii, pe Lia Olguţa Vasilescu în vizitele pe care le-a făcut pe şantiere, actualul director fiind, de altfel, unul dintre cei mai apropiaţi tineri din staff-ul de campanie.

Florescu a plecat de bunăvoie

La RAT Craiova nu a mai fost nevoie de demitere, managerul Marinel Florescu (PDL) anunţându-şi singur demisia, la orele prânzului. “Domnul Marinel Florescu şi-a dat demisia în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri). O să facem o numire pentru postul de director general probabil chiar în aceeaşi zi. Pot să vă spun că avem şapte CV-uri din care să alegem, toţi oameni care s-au ocupat de acest domeniu, unul dintre ei chiar vine de la Ministerul Transporturilor”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în timpul conferinţei de presă. La scurt timp, a fost extras numele câştigător, noul director trimis la RAT Craiova fiind liberalul Alin Mihăiţă Goga, care a ocupat mai mult timp funcţia de şef al Direcţiei Juridice din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Lia Olguţa Vasilescu

Specialistul aşteptat la Termoficare

Nu vor scăpa nici celelalte regii, care vor trece printr-o procedură asemănătoare, după cum a anunţat primarul Lia Olguţa Vasilescu. Următoarea pe listă este Regia de Termoficare Craiova. Autorităţile susţin că sunt în tratative pentru aducerea unui specialist care trebuie să descurce iţele încurcate de aici. “O să aducem pe cineva foarte bun. Suntem în discuţie cu cineva de care ne rugăm noi să vină şi care nu ştiu dacă poate să se compare cu cineva de aici”, a precizat Vasilescu. Din puţinele date oferite de edili, se ştie că specialistul care se lasă greu convins provine din Craiova şi nu face politică. Deocamdată, după plecarea lui Tatian Tudorache, regia este condusă de directorul tehnic, Nicolae Degeratu, cu experienţă îndelungată în cadrul Termoficării.

Sirop rezistă

SC Pieţe şi Târguri şi SC Salubritate SRL Craiova sunt singurele redute PDL care rezistă valului de schimbări. Curios este faptul că nici autorităţile locale nu sunt foarte încrâncenate în ceea ce le priveşte, circulând zvonul că cei doi administratori Gabriel Şerban şi Flaviu Sirop fiind printre puţinii care îşi vor salva capetele. “Domnul Sirop nu şi-a dat demisia. L-am rugat să-mi pună la dispoziţie o listă cu pubele şi tot ce ne trebuie pentru implementarea Masterplanului de deşeuri”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu, arătând că are, deocamdată, o relaţie funcţională cu acesta. În cărţi pentru Salubritate se află Sorin Ciobanu, care a condus fostul serviciu de salubritate, iar pentru Pieţe – social-democratul Oana Bică.