Fanii nu se vor vedea, dar se vor auzi, la meciurile din Liga I

0
648

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat două decizii legate de desfăşurarea partidelor rămase din în sezonul 2019/2020. Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedaţi în urma pandemiei COVID-19.

Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori. Astfel, cluburile gazdă pot asigura un fundal sonor conţinând exclusiv cântecele, îndemnurile şi imnurile suporterilor proprii. Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiţii optime atât a indicaţiilor tehnice către jucători, cât şi transmiterea în bune condiţii a jocului din punct de vedere tehnic de către deţinătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanţii deţinătorului de drepturi tv.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conţină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susţinere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conţinut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum şi orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituţii, inclusiv FRF, LPF, AJF.

Liga I, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua vineri, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani, din etapa a 3-a a play-off-ului.